Vacsorázz Borbás Marcsival – Csodapizza

Gasztro

Vacsorázz Borbás Marcsival – Csodapizza

Borbás Marcsi receptje.

Két hete diétázunk, folytassuk még? Vagy váltsunk másra?

Én kezdem élvezni az új ételeimet, no meg azt, hogy nem vagyok éhes, és mégis araszolnak le rólam a dekegrammok. Egész életemben lelkiismeretfurdalásom volt, ha nem éhesen feküdtem le. Hiába ettem az adott diéta szerint, 11 órára majd’ éhen halham. Értem én, hogy öt vagy hat óra után már ne együnk, de én éjfélig még dolgozni szoktam. Az még hat óra a napból. Tehát szerintem mindenkinek a maga életmódjához kell hozzáigazítani az étkezéseit. Egy biztos: ezektől az ételektől sokkal később éheztem meg, mert tele van mindegyik rosttal, és nincsen „folyamatosan kívánok valami finomat”-érzésem. Ezt szolgálja a mai recept is.

Tovább olvasok

 

 

Diétás langalló, vagy akinek úgy tetszik: pizza

 

Hozzávalók (egy tepsi):

  • 40 dkg karfiol, csak a rózsa
  • 3 db tojás
  • 5 dkg zsírszegény reszelt sajt
  • Bazsalikom
  • Só, bors

  • Kolbász
  • Sajt
  • Tejföl
  • Rukkola vagy madársaláta

Elkészítés:

Az alaposan megmosott karfiolvirágokat, almareszelőn lereszeljük. (A durvább szárait én most félretettem egy zöldségleveshez.) Össze lehet darálni aprítógéppel is, de még darabos maradjon, ne legyen nagyon pépes!

Terítsük bele az aprítékot egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 130 fokos sütőben kicsit szárítsuk meg. Ez kb. 15 perc. Amíg szárítjuk a reszelt karfiolt, addig válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a három sárgáját is, és jól keverjük össze. Miután a karfiol langyosra hült, óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba, majd jöhetnek a fűszerek és a reszelt sajt is. Végül egy vékonyan kiolajozott tűzálló edénybe terítjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük. Ez kb. 15-20 percet vesz igénybe.

Amikor már úgy látjuk, hogy majdnem elkészült, akkor pakoljunk a tetejére vékony kolbászkarikákat és sajtokat, de akár kéksajtot és sonkát is használhatunk. Amikor a feltét is megpirult, akkor tálaljuk light tejföllel, vagy rukkolával, esetleg madársalátával, ahogyan én tettem most.

Óriási élmény, hogy olyan ember is jóízűen ette, aki utálja a karfiolt...vagyis, utálta eddig! Mert most észre sem vette, hogy azt eszi...

Miért a karfiol? Itt olvashatod!

Ez a recept is része Borbás Marcsi január havi menütervének, amelyet itt találsz. A hónap minden napjára ajánlunk egy-egy ételt az egy.hu több száz receptje közül, a hét elején pedig egy összeírt bevásárlólistával segítünk, hogy mindent el tudj készíteni az előtted álló napok során.

A menüterv így néz ki:

heti menü

A hónap menütervét és az 1. hét bevásárlólistáját itt találod, a 2. hetit itt, a 3. hetit pedig itt 

A Vacsorázz Borbás Marcsival-cikksorozat eredetileg
2020 januárjában futott az egy.hu oldalán,
sok receptet már onnan is ismerhettek.
A benne szereplő összes receptet megtaláljátok itt.

Borbás Marcsi többi vacsorareceptjét itt találod!

 

Már követem az oldalt

X