Évkezdő receptek Borbás Marcsitól – egész hónapra, bevásárlólistával!

Gasztro

Évkezdő receptek Borbás Marcsitól – egész hónapra, bevásárlólistával!

 Hogy jól induljon az év!

Új év, új én – ismerjük már ezt a szólamot. Sokunk számára az elseje, az új kezdet mágikus erejű: szeretünk ilyenkor belefogni az újba, legyen szó sportolásról, új napi rutinról vagy akár egy diétáról. Ugyanakkor azt is tudjuk, az eredményekhez nemcsak elhatározás, de kitartás is kell; olykor hónapokon át tartó kemény munka.

Ezért szeretnénk januárban extra segítséget nyújtani: egyhónapnyi egészséges fogást mutatunk oldalunkról, amiből kedvedre válogathatsz.

Lesz itt minden, mi szem-szájnak ingere:

  • lesz húsmentes, salátás hétfő, hogy ne kelljen konyhában ácsorgással kezdeni a hetet
  • aztán sok csirkés kedd, hogy ne maradjunk túl éhesek
  • szerdára leveseket ajánlunk, mert egy jó hétből az nem maradhat ki
  • csütörtökre – maradva a sűrű hétköznapok realizmusánál – gyors, egyszerűen elkészíthető, zöldséges menüt hoztunk
  • pénteken, mire mindenkinek elege van, jöhetnek az igazi comfort foodok,
  • szombaton édességekkel kényeztetjük magunkat,
  • vasárnapra pedig maradnak az igazi nagy klasszikusok – természetesen kicsit megreformálva.

Velünk tartasz?

 

A recepteket mindennap az egy.hu oldalán osztjuk meg, hét elején pedig egy bevásárlólistát is készítünk, hogy könnyebb legyen az indulás!  

Az első héten szükséged lesz: 

Zöldségek, gyümölcsök: 
  • 1 db szaftos körte
  • 1/4 zellergumó
  • 2 bögre zöldborsó
  • 3 db zsenge cukkini
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 3 cs petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 marék zöldbab
  • 2 db nagy fehérrépa (ne legyen fás)
  • 3 db nagy sárgarépa
  • 1/2 zellergumó (a tegnapi másik fele)
  • 1 fodroskel
  • 1 kg vágott savanyú káposzta
  • 15 levél savanyú káposzta

Húsok:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 30 dkg zsírszegény darált hús (karaj, csirkemell, pulykamell)
  • Pár karika füstölt kolbász

Tejtermékek: 

  • 3 dkg kéksajt
  • 10 dkg kemény sajt (pl. parmezán)
  • 25 dkg zsírszegény túró
  • 1 ek vaj
  • 1 db mozzarella

Fűszerek: 

  • bors
  • rozmaring
  • kakukkfű

Alapélelmiszerek:

  • balzsamecet vagy peszmeg 
  • olívaolaj
  • 1-1,5 dl olasz paradicsomszósz
  • 3-4 evőkanál eritrit
  • 1 db réteslap
  • pár szem dió
  • 6 db tojás

Első ételünk, a zellersaláta receptjét ITT találjátok!