Vacsorázz Borbás Marcsival! – Rakott, sült zöldségek

Gasztro

Vacsorázz Borbás Marcsival! – Rakott, sült zöldségek

Borbás Marcsi receptje

A fogyókúra sokszor nem könnyű. De ne add fel, inkább minden elbizonytalanodásnál gondold végig, mi mennyit ér!

Egy nagyon kedves ismerősöm osztotta meg velem az ő taktikáját. Nagyon egyszerű módszer, csak egy mondat, amelyet ilyenkor hangosan kimond magának „Ez csak egy pörkölt/vadas/kalács...” Mikor mi a csábító. De valójában egy tál étel nem a világ, főleg, ha tudom, mit szeretnék elérni. Mennyivel nagyobb boldogság lenne egy szűk farmer, fehér póló és fehér tornacipő kollekcióban sétálgatni az utcán. Persze kibuggyanó hurkácskák nélkül. Ugye mennyivel fontosabb vágy csinosnak lenni, mint az a kalóriabomba, ami éppen most bizonytalanít el? 

Tovább olvasok

Na, állj neki gyorsan egy finom, diétás étel elkészítésének, és lakj jól belőle!

 

 

Rakott karfiol-brokkoli gazdagon

Hozzávalók (4 személyre)

  • 1 db kisebb fej karfiol
  • 1 db kisebb fej brokkoli
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 db újhagyma
  • 2 csomag light mini mozzarellagolyó
  • 5 dkg reszelt kemény sajt
  • 4-5 vékony szelet zsírszegény füstöltsonka, ha szeretnénk, de enélkül kiváló vegetáriánus fogást készíthetünk!
  • Só, bors

Miután megmostuk a rózsáira szedett karfiolt és brokkolit, sós vízben 7 percig főzzük. Ezután alaposan lecsepegtetjük, majd vegyesen berakjuk őket egy tepsibe. A reszelt sajt felét rászórjuk a tetejére, elosztjuk rajta a mozzarellagolyókat, majd ráhintjük a vékony karikákra vágott újhagymát és a csíkokra vágott sonkát is. Ezután jöhet rá a maradék reszelt sajt és egy kevés frissen őrölt feketebors. Végül meglocsolgatjuk a tejszínnel, és 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Miért a karfiol és a brokkoli?

Az egyik leggyakoribb fogyókúrás étel a karfiol, mert rendkívül alacsony a kalóriatartalma, viszont hosszú időre eltelít. Emellett gazdag C-vitamin-forrás, de a B12-vitamin kivételével az összes B-vitamint is tartalmazza. Kálium-, cink-, vas-, és szeléntartalma is jelentős. Megakadályozhatja a szürkehályog kialakulását, a benne található folsav csökkenti az agyvérzés esélyét, sőt az Alzheimer-kór elleni küzdelemben is jól jöhet. Így télen különösen javallott fogyasztani, ugyanis hozzájárul az immunrendszerünk egészséges működéséhez is.

***

Ez a recept is része Borbás Marcsi január havi menütervének, amelyet itt találsz. A hónap minden napjára ajánlunk egy-egy ételt az egy.hu több száz receptje közül, a hét elején pedig egy összeírt bevásárlólistával segítünk, hogy mindent el tudj készíteni az előtted álló napok során.

A menüterv így néz ki:

A hónap menütervét és az első hét bevásárlólistáját itt találod!  

A Vacsorázz Borbás Marcsival-cikksorozat eredetileg
2020 januárjában futott az egy.hu oldalán,
sok receptet már onnan is ismerhettek.
A benne szereplő összes receptet megtaláljátok itt.

 

Már követem az oldalt

X