Lazac spárgával: 3 hozzávalós, tavaszhozó, diétás recept

Gasztro

Lazac spárgával: 3 hozzávalós, tavaszhozó, diétás recept

Spárga és lazac – kell ennél több egy jó tavaszi recepthez?

Hozzávalók:

  • 200 g vaj
  • 1 szelet lazac
  • 1 csomag spárga
  • bors
  • zöldfűszerek ízlés szerint

 

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A vaj felét felolvasztjuk, majd a lazacot a bőrös oldalán elkezdjük sütni. Ne mozgassuk, hanem hagyjuk, hogy kiadja kicsit a zsírját. Amikor már könnyedén meg tudjuk emelni, megfordítjuk. Csak ekkor, sütés közben sózzuk, mert ha a halat sütés előtt sózzuk, majd állni hagyjuk, levet ereszt! Fordítás után a másik oldalát is megsütjük néhány perc alatt.

Míg a hal megsül, előkészítjük a spárgát. Megmossuk, a fás részeit levágjuk, majd az egészet megpucoljuk. A megmaradt vajon aztán puhára pároljuk néhány perc alatt. Azonnal tálaljuk a hal mellé!

Ha érdekel a receptvideó, ezt a fogást mi így készítettük el: 

Ajánljuk még:

Libavacsora és Szent Márton – tudod, hol a kapcsolat?

Ha a tél szülinapi bulit tartana, bizonyosan Márton napján tenné, libalakomával, amihez Márton poharával koccintana, hiszen a kalendárium szerint november 11-én véget ér az őszi évnegyed, és kezdetét veszi a tél. Meg aztán az is igaz, hogy „aki Márton napján libát nem eszik, egész éven át éhezik”.