Lazac spárgával: 3 hozzávalós, tavaszhozó, diétás recept

Gasztro

Lazac spárgával: 3 hozzávalós, tavaszhozó, diétás recept

Spárga és lazac – kell ennél több egy jó tavaszi recepthez?

Hozzávalók:

  • 200 g vaj
  • 1 szelet lazac
  • 1 csomag spárga
  • bors
  • zöldfűszerek ízlés szerint

 

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A vaj felét felolvasztjuk, majd a lazacot a bőrös oldalán elkezdjük sütni. Ne mozgassuk, hanem hagyjuk, hogy kiadja kicsit a zsírját. Amikor már könnyedén meg tudjuk emelni, megfordítjuk. Csak ekkor, sütés közben sózzuk, mert ha a halat sütés előtt sózzuk, majd állni hagyjuk, levet ereszt! Fordítás után a másik oldalát is megsütjük néhány perc alatt.

Míg a hal megsül, előkészítjük a spárgát. Megmossuk, a fás részeit levágjuk, majd az egészet megpucoljuk. A megmaradt vajon aztán puhára pároljuk néhány perc alatt. Azonnal tálaljuk a hal mellé!

Ha érdekel a receptvideó, ezt a fogást mi így készítettük el: 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.