Lazac spárgával: 3 hozzávalós, tavaszhozó, diétás recept

Gasztro

Lazac spárgával: 3 hozzávalós, tavaszhozó, diétás recept

Spárga és lazac – kell ennél több egy jó tavaszi recepthez?

Hozzávalók:

  • 200 g vaj
  • 1 szelet lazac
  • 1 csomag spárga
  • bors
  • zöldfűszerek ízlés szerint

 

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A vaj felét felolvasztjuk, majd a lazacot a bőrös oldalán elkezdjük sütni. Ne mozgassuk, hanem hagyjuk, hogy kiadja kicsit a zsírját. Amikor már könnyedén meg tudjuk emelni, megfordítjuk. Csak ekkor, sütés közben sózzuk, mert ha a halat sütés előtt sózzuk, majd állni hagyjuk, levet ereszt! Fordítás után a másik oldalát is megsütjük néhány perc alatt.

Míg a hal megsül, előkészítjük a spárgát. Megmossuk, a fás részeit levágjuk, majd az egészet megpucoljuk. A megmaradt vajon aztán puhára pároljuk néhány perc alatt. Azonnal tálaljuk a hal mellé!

Ha érdekel a receptvideó, ezt a fogást mi így készítettük el: 

Ajánljuk még:

Minden ízében képes könyv: négy évszak az Aranysárkány étteremben

Jól emlékszem arra, amikor egy este édesapám egy szép színes szakácskönyvvel tért haza. Elővette, mint egy kincset, a táskájából, én meg végigsimítottam a borítóján. Nagyon fog neked tetszeni, mondta, és tényleg így volt. Forgattam, mint egy képeskönyvet, gyönyörködtem a fotókban, akkoriban, a nyolcvanas évek legelején, nem voltak még színes-képes szakácskönyvek, különleges volt minden ízében. Elolvastam minden receptet benne, töviről-hegyire: de jó lenne ilyeneket enni! – gondoltam vágyakozva. Kisvártatva megérkezett a következő kötet, és édesapám megígérte, hogyha egyszer sok pénzünk lesz, el is megyünk abba a vendéglőbe, ahol ilyen finomakat főznek.