Hozzávalók:
- 200 g vaj
- 1 szelet lazac
- 1 csomag spárga
- só
- bors
- zöldfűszerek ízlés szerint
Elkészítés:
A vaj felét felolvasztjuk, majd a lazacot a bőrös oldalán elkezdjük sütni. Ne mozgassuk, hanem hagyjuk, hogy kiadja kicsit a zsírját. Amikor már könnyedén meg tudjuk emelni, megfordítjuk. Csak ekkor, sütés közben sózzuk, mert ha a halat sütés előtt sózzuk, majd állni hagyjuk, levet ereszt! Fordítás után a másik oldalát is megsütjük néhány perc alatt.
Míg a hal megsül, előkészítjük a spárgát. Megmossuk, a fás részeit levágjuk, majd az egészet megpucoljuk. A megmaradt vajon aztán puhára pároljuk néhány perc alatt. Azonnal tálaljuk a hal mellé!
Ha érdekel a receptvideó, ezt a fogást mi így készítettük el:
Ajánljuk még:
Libavacsora és Szent Márton – tudod, hol a kapcsolat?
Elfeledett Márton-napi szokásaink: a hagyományokat követve rendet vághatunk kint is, bent is
Így nem fogod összekeverni halloweent, mindenszenteket és halottak napját!
Ünnepi filmajánló: 6 kultikus magyar alkotás a forradalomról
Mit nézzünk az 1956-os forradalom évfordulóján?