Lazac spárgával: 3 hozzávalós, tavaszhozó, diétás recept
Olvasási idő: 1 perc

Lazac spárgával: 3 hozzávalós, tavaszhozó, diétás recept

Spárga és lazac – kell ennél több egy jó tavaszi recepthez?

Hozzávalók:

  • 200 g vaj
  • 1 szelet lazac
  • 1 csomag spárga
  • bors
  • zöldfűszerek ízlés szerint

 

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A vaj felét felolvasztjuk, majd a lazacot a bőrös oldalán elkezdjük sütni. Ne mozgassuk, hanem hagyjuk, hogy kiadja kicsit a zsírját. Amikor már könnyedén meg tudjuk emelni, megfordítjuk. Csak ekkor, sütés közben sózzuk, mert ha a halat sütés előtt sózzuk, majd állni hagyjuk, levet ereszt! Fordítás után a másik oldalát is megsütjük néhány perc alatt.

Míg a hal megsül, előkészítjük a spárgát. Megmossuk, a fás részeit levágjuk, majd az egészet megpucoljuk. A megmaradt vajon aztán puhára pároljuk néhány perc alatt. Azonnal tálaljuk a hal mellé!

Ha érdekel a receptvideó, ezt a fogást mi így készítettük el: 

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!