Borsófőzelék rántott zsályával és tavaszi zöldségekkel

Gasztro

Borsófőzelék rántott zsályával és tavaszi zöldségekkel

Haraszti Zsolt receptje

Hozzávalók:

  • 90 g liszt
  • 2 dl olívaolaj
  • 1,5 - 2 liter zöldség alaplé
  • 300 g zsenge zöldborsó
  • 0,2 cl halszósz
  • 60 g tápiókakeményítő

Rántott zsálya

  • 20 db zsályalevél
  • 2 db tojás
  • 150 g liszt
  • 200 g panko morzsa
  • A sütéshez 5 dl olaj

Tavaszi saláta

  • 200 g edamame bab
  • 100 g salátalevél mix
  • 1 tk savanyított medvehagymabimbó
  • 50 g cukorborsó
  • 1 ek olívaolaj
  • chilipehely
  • sushiecet

 

  • Fejenként 1 db hatperces tojás
  • A tálaláshoz petrezselyemolaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Az olívaolajat kb. 100 fokosra hevítjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Hosszú ideig, minimum 45 percig alacsony lángon krémesre főzzük. Közben apránként adagoljuk hozzá az alaplevet. Végül megsózzuk, majd beletesszük a zöldborsót. Azonnal lehúzzuk a tűzről, majd rögtön lehűtjük az egészet, hogy megmaradjon a borsó gyönyörű zöld színe. Végül krémesre turmixoljuk, és adunk hozzá halszószt, valamint egy kevés tápiókakeményítőt. Tálalás előtt felmelegítjük.

A zsályaleveleket megmossuk, leszárítjuk, majd a hagyományos módon panírozzuk. Közepesen forró olajban aranybarnára kisütjük.

A babot forrásban lévő vízbe öntjük, majd azonnal ki is szedjük. Ezután elkeverjük a salátalevelekkel, a medvehagymabimbóval és a cukorborsóval. Ízesítjük az olajjal, ecettel és ízlés szerint chilipehellyel.

A tojáshoz vizet forralunk. Ha felforrt, lekapcsoljuk alatta a tüzet, majd óvatosan beletesszük a tojásokat, és újra felkapcsoljuk a tűzhelyet, hogy intenzíven forrjon az egész. Pontosan hat percig főzzük.

Tálaláskor az ételt meglocsoljuk petrezselyemolajjal.

 

 
X
Már követem az oldalt