Hozzávalók:
- 90 g liszt
- 2 dl olívaolaj
- 1,5 - 2 liter zöldség alaplé
- 300 g zsenge zöldborsó
- 0,2 cl halszósz
- 60 g tápiókakeményítő
- só
Rántott zsálya
- 20 db zsályalevél
- 2 db tojás
- 150 g liszt
- 200 g panko morzsa
- A sütéshez 5 dl olaj
Tavaszi saláta
- 200 g edamame bab
- 100 g salátalevél mix
- 1 tk savanyított medvehagymabimbó
- 50 g cukorborsó
- 1 ek olívaolaj
- chilipehely
- sushiecet
- Fejenként 1 db hatperces tojás
- A tálaláshoz petrezselyemolaj
Elkészítés:
Az olívaolajat kb. 100 fokosra hevítjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Hosszú ideig, minimum 45 percig alacsony lángon krémesre főzzük. Közben apránként adagoljuk hozzá az alaplevet. Végül megsózzuk, majd beletesszük a zöldborsót. Azonnal lehúzzuk a tűzről, majd rögtön lehűtjük az egészet, hogy megmaradjon a borsó gyönyörű zöld színe. Végül krémesre turmixoljuk, és adunk hozzá halszószt, valamint egy kevés tápiókakeményítőt. Tálalás előtt felmelegítjük.
A zsályaleveleket megmossuk, leszárítjuk, majd a hagyományos módon panírozzuk. Közepesen forró olajban aranybarnára kisütjük.
A babot forrásban lévő vízbe öntjük, majd azonnal ki is szedjük. Ezután elkeverjük a salátalevelekkel, a medvehagymabimbóval és a cukorborsóval. Ízesítjük az olajjal, ecettel és ízlés szerint chilipehellyel.
A tojáshoz vizet forralunk. Ha felforrt, lekapcsoljuk alatta a tüzet, majd óvatosan beletesszük a tojásokat, és újra felkapcsoljuk a tűzhelyet, hogy intenzíven forrjon az egész. Pontosan hat percig főzzük.
Tálaláskor az ételt meglocsoljuk petrezselyemolajjal.
Ajánljuk még: