Hozzávalók
- 40 dkg friss lóbab/fávabab
- 1 ek tahinipaszta
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg zsenge parajlevél
- 1 kk füstölt pirospaprika
- 1 citrom leve
- 5-6 ek extraszűz olívaolaj
- kb1-1,5 dl langyos víz
- só, bors
A tálaláshoz:
- 1 ek extraszűz olívaolaj
- 1 tk mustár
- 4 szál újhagyma
- 1 zöldcitrom reszelt héja
- 1 szem hónapos retek
- 1 tk fekete szezámmag
- só
Elkészítés
A friss lóbabot 3-4 perc alatt megfőzzük, majd meghámozzuk. 8 dkg-ot félreteszünk a tálaláshoz.
Ezután minden hozzávalót turmixgépbe helyezünk, fűszerezzük, és a vizet lassan adagolva hozzá krémes állagúra pürésítjük.
Tálaláskor a maradék babot egy kis serpenyőben 1 evőkanál olívaolajon összepároljuk a mustárral és az újhagymával.
Ezután a tányér közepére kenjük a hummuszt, rákanalazzuk a mustáros babot, megszórjuk újhagymával, fekete szezámmaggal, illetve a zöldcitrom reszelt héjával és a vékonyra szelt retekkel.
Ajánljuk még: