Fávababos hummusz

Gasztro

Fávababos hummusz

Segal Viktor receptje

Hozzávalók

  • 40 dkg friss lóbab/fávabab
  • 1 ek tahinipaszta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg zsenge parajlevél
  • 1 kk füstölt pirospaprika
  • 1 citrom leve
  • 5-6 ek extraszűz olívaolaj
  • kb1-1,5 dl langyos víz
  • só, bors

A tálaláshoz:

  • 1 ek extraszűz olívaolaj
  • 1 tk mustár
  • 4 szál újhagyma
  • 1 zöldcitrom reszelt héja
  • 1 szem hónapos retek
  • 1 tk fekete szezámmag

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A friss lóbabot 3-4 perc alatt megfőzzük, majd meghámozzuk. 8 dkg-ot félreteszünk a tálaláshoz.

Ezután minden hozzávalót turmixgépbe helyezünk, fűszerezzük, és a vizet lassan adagolva hozzá krémes állagúra pürésítjük.

Tálaláskor a maradék babot egy kis serpenyőben 1 evőkanál olívaolajon összepároljuk a mustárral és az újhagymával.

Ezután a tányér közepére kenjük a hummuszt, rákanalazzuk a mustáros babot, megszórjuk újhagymával, fekete szezámmaggal, illetve a zöldcitrom reszelt héjával és a vékonyra szelt retekkel.

Ajánljuk még:

A töltött káposztát többféleképpen is készítheted! 6 receptet hoztunk

A töltött káposzta olyan klasszikus, amelyet sokféle recept szerint tudunk elkészíteni. Mutatjuk a recepteket, így mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt: van exkluzív, hagyományos, diétás, és olyan is, ami földhöz vág, pedig vegetáriánus. A savanyú káposztát régen a „magyarok címere” névvel illették, hiszen rengeteg olyan receptünk volt, amelynek ez a fő alapanyaga. Mindenütt közkedvelt, még sincs belőle két egyforma.