Spárgakrémleves

Gasztro

Spárgakrémleves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • olívaolaj
  • egy fej hagyma
  • spárga
  • bors
  • 1,5 dl tejszín
  • 10 dkg kemény sajt reszelve

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A spárgavégeket megpucoljuk, majd enyhén sós vízben főzzük puhára. Leszűrjük, és minimális főzőlével együtt turmixoljuk krémesre.

Ha szeretnénk, ekkor öntsük a spárgakrémet befőttes üvegekbe, zárjuk le légmentesen. Az így kapott spárgapépet, ha kidunsztoljuk a szokásos módon, hónapokig eltehetjük. A lényeg, hogy valóban egy sűrű zöldségkrémet kapjunk, hiszen télire nem érdemes túlvizezett krémeket tartósítani – inkább egy koncentrátumot készítsünk, aminek hála aztán egész évben élvezhetjük a spárga ízét! Készülhet majd belőle egy jó krémleves vagy mártás!

Ha frissen készítenénk el a spárgakrémlevest, érdemes saját ízvilágunk szerint bővíteni a receptet. Ízlés szerint turbózhatjuk az alapot fokhagymával, korianderrel, reszelt sajttal, újhagymával.

Ebben a receptben olívaolajon hagymát dinszteltünk, sóztuk, borsoztuk. Erre öntöttük rá a spárgakrémet és a tejszínt, összeforraltuk, majd még egyszer turmixoltunk rajta egyet. Tálaláskor reszelt sajttal szórtuk a tetejét.

Ebben a videóban láthatjátok, Marcsi miképp teszi el télre a spárgát:

Ajánljuk még:

Egy világot teremtő háziállat, amit mégis megéri megenni: a pulyka története

Nagy utat tett meg a pulyka az amerikai középföldtől a világ meghódításáig: Kolumbusz érkezésekor már háziállatként tartották a mexikói indiánok, ma pedig már ünnepi fogásnak számít sok helyütt a világban. Érdekes hiedelmek társulnak hozzá és szinte mindenhol a büszkeség, a kevélység megtestesítője. Vajon mire vághat fel ennyire ez a madár?