10+1 könnyű vacsora, ami pillanatok alatt kész

Gasztro

10+1 könnyű vacsora, ami pillanatok alatt kész

Könnyű vacsorákra mindig szükség van. Nem terhelik a gyomrot, nem kell millió hozzávalót beszerezni, előkészíteni hozzájuk. Összeválogatott receptjeink szép, letisztult ízeket kínálnak, amelyek frissek, gyorsan összeállíthatók, és változatosságot hozhatnak a szürke hétköznapokba. 

Az a szép az ízlés dolgában, hogy sokfélék vagyunk: ki a húsért, ki a friss zöldségekért, ki az egyszerű, tápláló fogásokért rajong. Ebben a receptválogatásban mindenki találhat kedvére valót! 

Hal és hús 

 

A lazac a tengeri halak közül az a jó kompromisszum hazánkban, ami árban is viszonylag elérhető, és az ízében sem csalódhatsz. Ráadásul 5 perc alatt kész! Ez a lazac+spárga vacsorarecept igazi ízbomba, és nagyon elegáns, így randiételnek sem utolsó. 

Néha pedig az egyszerű a nagyszerű: például egy finom pulykamell tavaszi zöldségekkel

 

Tovább olvasok

Tésztaimádóknak

 

Olasz tészta 20 perc alatt? Lehetséges! Két pofonegyszerű változatot is mutatunk! Az egyik a római pasta: cacio e pepe, azaz „sajt és bors”, a másik pedig egy olasz tészta, a spaghetti aglio, olio e peperoncino, azaz „olívaolajos, fokhagymás spagetti chilivel”. 

A spenótos pite pedig nemcsak diéta idején egy melengető fogás, hanem a kertekben már frissen termő spenótot is ünnepelhetjük vele. Készen vett réteslapból pillanatok alatt összeállítható! 

 

A saláták kedvelőinek

mindentbele saláta

 

Néha nem árt egy zöldvacsora: ehhez ajánlunk most egy salátát gazdagon. Sőt, létezik egy varázskategória a saláták világában: ez pedig a mindentbele saláta! Tudd meg, hogy készíti Borbás Marcsi!

 

Majdnem az, de mégse: újragondolt receptek

 

A tócsnit általában burgonyából készítik, mi viszont cukkinis, répás, édesburgonyás változatokkal is kísérletezhetünk. A másik tippünk pedig diétás, szaftos, zseniális: cukkinispagetti minden mennyiségben!

 

Nemzetközi falatok

 

Az olaszok klasszikus fogása a rizottó. Próbáltátok már a rizottót spenóttal? A franciák nemzeti eledele pedig a quiche. Borbás Marcsi ezúttal egy krémsajtos-zöldséges változatot készített.

Receptkeresőnkben további izgalmas recepteket találsz! Ha pedig a könnyű desszertek érdekelnek, íme egy varázslatos tízes válogatás: 10 könnyű desszert a hétvégére.

 

Már követem az oldalt

X