Az a szép az ízlés dolgában, hogy sokfélék vagyunk: ki a húsért, ki a friss zöldségekért, ki az egyszerű, tápláló fogásokért rajong. Ebben a receptválogatásban mindenki találhat kedvére valót!
Hal és hús
A lazac a tengeri halak közül az a jó kompromisszum hazánkban, ami árban is viszonylag elérhető, és az ízében sem csalódhatsz. Ráadásul 5 perc alatt kész! Ez a lazac+spárga vacsorarecept igazi ízbomba, és nagyon elegáns, így randiételnek sem utolsó.
Néha pedig az egyszerű a nagyszerű: például egy finom pulykamell tavaszi zöldségekkel.
Tésztaimádóknak
Olasz tészta 20 perc alatt? Lehetséges! Két pofonegyszerű változatot is mutatunk! Az egyik a római pasta: cacio e pepe, azaz „sajt és bors”, a másik pedig egy olasz tészta, a spaghetti aglio, olio e peperoncino, azaz „olívaolajos, fokhagymás spagetti chilivel”.
A spenótos pite pedig nemcsak diéta idején egy melengető fogás, hanem a kertekben már frissen termő spenótot is ünnepelhetjük vele. Készen vett réteslapból pillanatok alatt összeállítható!
A saláták kedvelőinek
Néha nem árt egy zöldvacsora: ehhez ajánlunk most egy salátát gazdagon. Sőt, létezik egy varázskategória a saláták világában: ez pedig a mindentbele saláta! Tudd meg, hogy készíti Borbás Marcsi!
Majdnem az, de mégse: újragondolt receptek
A tócsnit általában burgonyából készítik, mi viszont cukkinis, répás, édesburgonyás változatokkal is kísérletezhetünk. A másik tippünk pedig diétás, szaftos, zseniális: cukkinispagetti minden mennyiségben!
Nemzetközi falatok
Az olaszok klasszikus fogása a rizottó. Próbáltátok már a rizottót spenóttal? A franciák nemzeti eledele pedig a quiche. Borbás Marcsi ezúttal egy krémsajtos-zöldséges változatot készített.
Receptkeresőnkben további izgalmas recepteket találsz! Ha pedig a könnyű desszertek érdekelnek, íme egy varázslatos tízes válogatás: 10 könnyű desszert a hétvégére.
Ajánljuk még: