Spenótos pite

Gasztro

Spenótos pite

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók (3 adag)

  • 1 db réteslap
  • 3 marék spenót (vagy 1 doboz mirelit paraj)
  • 2 db főtt tojás
  • 1 db mozzarella
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 ek. fetasajt
  • só, bors
  • pici reszelt sajt
Tovább olvasok

Elkészítés

Egy tűzálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, majd beleterítjük a réteslap felét, kettéhajtva.

Egy tálban összekeverjük a kiolvasztott spenótot a fetasajttal, fűszerezzük az apróra vágott fokhagymával, sóval és borssal. Ennek a keveréknek a felét ráterítjük a réteslapra, majd egyenletesen rárakjuk a felkarikázott mozzarellát és a főtt tojás karikákat. Jöhet rá a spenót másik fele, majd, a szintén duplájára hajtott réteslap.

A tészta tetejét megkenjük az olajjal, és 180 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük. Az utolsó öt percben még egy leheletnyi reszelt sajttal megszórhatjuk a tetejét, majd amikor elolvadt a sajt, készen vagyunk, tálalhatjuk is.

 

Miért együnk spenótot?

Az egyik legegészségesebb zöldségünk. Kalóriatartalma nagyon alacsony, 10 dkg csak 7 kalória. Ezzel szemben nagyon magas az ásványi anyag és vitamintartalma, igazi multivitamin. Erősíti az immunrendszert, véd a rákos megbetegedések ellen, javítja a látást, gyulladáscsökkentő, védi a szívet, de nekünk most talán az a legfontosabb, hogy egyensúlyban tartja a vércukorszintet, ezáltal csökkentve a nassolási vágyat.

Ajánljuk még:

Holnap nyit a Hagyományok Háza Ünnepváró Forgataga

A Hagyományok Háza életében a karácsonyi ünnepvárás az év legmeghittebb időszaka. Az idén december 6. és 8. között megrendezésre kerülő Ünnepváró Forgatag koncertekkel, bábelőadássokkal, ajándékkészítő műhelyekkel, mesével, gyerektáncházzal, kézműves vásárral és mesterségbemutatókkal, valamint kedvezményes kiadványárusítással várja a látogatókat. A különleges, minden korosztályt megszólító programsorozat egyik legizgalmasabb tevékenysége a kézműves műhelyekben zajlik, ahol hagyományos mesterségekből ihletett, kézzel készített ajándékokat lehet alkotni.