Spenótos pite

Gasztro

Spenótos pite

Borbás Marcsi receptje!

A diéta során nagyon fontos, hogy ízletes, ízgazdag és változatos ételeket együnk, mert így kevésbé gyengülünk el, mikor elhaladunk egy cukrászda vagy pékség előtt – mert mikor éhesek vagyunk, akkor úgyis mindenhonnan csábító illatok csapják meg az orrunkat, próbára téve akaraterőnket. Olyan érzésünk lehet, hogy mindenki jobbnál jobb ételeket eszik, csak mi vagyunk ilyen szerencsétlenek.

De ha finom ételeket eszünk, akkor valahogyan eltűnnek ezek a csábítások! Szintén nagyon fontos, hogy minél több melegételt fogyasszunk, mert az is azt sugallja, hogy mi is „rendesen” eszünk, akárcsak a többiek.

Végül hadd osszam meg veletek még egy nagyon fontos tapasztalatomat: soha ne mondjátok el senkinek, hogy diétáztok. Ilyenkor ugyanis azonnal megfékezhetetlen vágyat éreznek arra, hogy megkínáljanak, etessenek bennünket. Éppen ezért, én csak annyit mondok ilyen alkalmakkor: köszönöm, nem vagyok éhes, vagy köszönöm, most nem kívánom. 

 

 

Spenótpite

 

Hozzávalók: (3 adag)

 

Tovább olvasok
  • 1 db réteslap
  • 3 marék spenót (vagy 1 doboz mirelit paraj)
  • 2 db főtt tojás
  • 1 db mozzarella
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 ek. fetasajt
  • só, bors
  • pici reszelt sajt

Elkészítés:

Egy tűzálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, majd beleterítjük a réteslap felét, kettéhajtva.

Egy tálban összekeverjük a kiolvasztott spenótot a fetasajttal, fűszerezzük az apróra vágott fokhagymával, sóval és borssal. Ennek a keveréknek a felét ráterítjük a réteslapra, majd egyenletesen rárakjuk a felkarikázott mozzarellát és a főtt tojás karikákat. Jöhet rá a spenót másik fele, majd, a szintén duplájára hajtott réteslap.

A tészta tetejét megkenjük az olajjal, és 180 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük. Az utolsó öt percben még egy leheletnyi reszelt sajttal megszórhatjuk a tetejét, majd amikor elolvadt a sajt, készen vagyunk, tálalhatjuk is.

Miért együnk spenótot?

Az egyik legegészségesebb zöldségünk. Kalóriatartalma nagyon alacsony, 10 dkg csak 7 kalória. Ezzel szemben nagyon magas az ásványi anyag és vitamintartalma, igazi multivitamin. Erősíti az immunrendszert, véd a rákos megbetegedések ellen, javítja a látást, gyulladáscsökkentő, védi a szívet, de nekünk most talán az a legfontosabb, hogy egyensúlyban tartja a vércukorszintet, ezáltal csökkentve a nassolási vágyat.

Ez a recept is része Borbás Marcsi január havi menütervének, amelyet itt találsz. A hónap minden napjára ajánlunk egy-egy ételt az egy.hu több száz receptje közül, a hét elején pedig egy összeírt bevásárlólistával segítünk, hogy mindent el tudj készíteni az előtted álló napok során.

A menüterv így néz ki:

heti menü

Borbás Marcsi korábbi vacsorareceptjeit itt találod.

 

Már követem az oldalt

X