Hozzávalók (3 adag)
- 1 db réteslap
- 3 marék spenót (vagy 1 doboz mirelit paraj)
- 2 db főtt tojás
- 1 db mozzarella
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek. olívaolaj
- 2 ek. fetasajt
- só, bors
- pici reszelt sajt
Elkészítés
Egy tűzálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, majd beleterítjük a réteslap felét, kettéhajtva.
Egy tálban összekeverjük a kiolvasztott spenótot a fetasajttal, fűszerezzük az apróra vágott fokhagymával, sóval és borssal. Ennek a keveréknek a felét ráterítjük a réteslapra, majd egyenletesen rárakjuk a felkarikázott mozzarellát és a főtt tojás karikákat. Jöhet rá a spenót másik fele, majd, a szintén duplájára hajtott réteslap.
A tészta tetejét megkenjük az olajjal, és 180 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük. Az utolsó öt percben még egy leheletnyi reszelt sajttal megszórhatjuk a tetejét, majd amikor elolvadt a sajt, készen vagyunk, tálalhatjuk is.
Miért együnk spenótot?
Az egyik legegészségesebb zöldségünk. Kalóriatartalma nagyon alacsony, 10 dkg csak 7 kalória. Ezzel szemben nagyon magas az ásványi anyag és vitamintartalma, igazi multivitamin. Erősíti az immunrendszert, véd a rákos megbetegedések ellen, javítja a látást, gyulladáscsökkentő, védi a szívet, de nekünk most talán az a legfontosabb, hogy egyensúlyban tartja a vércukorszintet, ezáltal csökkentve a nassolási vágyat.
Ajánljuk még: