Spenótos rizottó

Gasztro

Spenótos rizottó

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 4 marék kerek szemű, rizottónak való rizs
  • 10 dkg vaj
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 5-6 dl alaplé
  • 2 marék zsenge spenót
  • 5 dkg parmezán
  • 1 csokor friss petrezselyem

 

Tovább olvasok

Elkészítés: 

Felaprítjuk a fokhagymát, majd egy lábosban a vaj felét felolvasztjuk az olívaolajon, és rádobjuk a fokhagymát. Kicsit megpirítjuk, majd hozzátesszük a rizst, fejenként 1 marékkal. Rövid ideig kevergetjük, amíg kissé üveges nem lesz.

Ekkor hozzáadjuk a fehérbort, és jól elkeverjük, majd teljesen kiforraljuk belőle az alkoholt. Ezután következik a lassú főzés.

Merőkanalanként adagoljuk az alaplét a rizshez. Amikor a lé elforr, akkor következhet az újabb adag. Fontos, hogy eközben végig kevergessük a rizst, akkor lesz finom és krémes a rizottónk. Amikor a rizs már megpuhult, mehet bele a megtisztított spenót, a maradék vaj és a parmezán. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.