Hozzávalók:
- 4 marék kerek szemű, rizottónak való rizs
- 10 dkg vaj
- 0,5 dl olívaolaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor
- 5-6 dl alaplé
- 2 marék zsenge spenót
- 5 dkg parmezán
- 1 csokor friss petrezselyem
Elkészítés:
Felaprítjuk a fokhagymát, majd egy lábosban a vaj felét felolvasztjuk az olívaolajon, és rádobjuk a fokhagymát. Kicsit megpirítjuk, majd hozzátesszük a rizst, fejenként 1 marékkal. Rövid ideig kevergetjük, amíg kissé üveges nem lesz.
Ekkor hozzáadjuk a fehérbort, és jól elkeverjük, majd teljesen kiforraljuk belőle az alkoholt. Ezután következik a lassú főzés.
Merőkanalanként adagoljuk az alaplét a rizshez. Amikor a lé elforr, akkor következhet az újabb adag. Fontos, hogy eközben végig kevergessük a rizst, akkor lesz finom és krémes a rizottónk. Amikor a rizs már megpuhult, mehet bele a megtisztított spenót, a maradék vaj és a parmezán. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Ajánljuk még: