Diétás, szaftos, zseniális: cukkinispagetti

Gasztro

Diétás, szaftos, zseniális: cukkinispagetti

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók (egy fő részére):

  • 3-4 db zsenge cukkini
  • 10 dkg szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • friss petrezselyem
  • 2-3 szem koktélparadicsom
  • 2 dl tejszín
  • só, bors
  • friss bazsalikom
  • 5 dkg reszelt parmezán

Elkészítés:

A zsenge cukkiniket zöldségspagetti-készítővel hosszú, vékony csíkokra vágjuk. Egy lábasban sós vizet forralunk, és a felcsíkozott zöldséget 2,5-3 percig blansírozzuk benne.

Közben a szalonnát felkockázzuk és a zsírját egy serpenyőben kiolvasztjuk. Ezután rádobjuk a felaprított fokhagymát, egy csokor apróra vágott friss petrezselymet, valamint néhány bazsalikomlevelet. Felöntjük a tejszínnel, majd sóval és borssal fűszerezzük. A cukkinispagettit alaposan lecsepegtetjük, és még forrón, óvatosan a tejszínes mártásba rakjuk. Egyet forralunk rajta, és végül reszelt parmezánnal tálaljuk.

 

 

 

 

Ajánljuk még:

Libavacsora és Szent Márton – tudod, hol a kapcsolat?

Ha a tél szülinapi bulit tartana, bizonyosan Márton napján tenné, libalakomával, amihez Márton poharával koccintana, hiszen a kalendárium szerint november 11-én véget ér az őszi évnegyed, és kezdetét veszi a tél. Meg aztán az is igaz, hogy „aki Márton napján libát nem eszik, egész éven át éhezik”.