Hozzávalók (egy fő részére):
- 3-4 db zsenge cukkini
- 10 dkg szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- friss petrezselyem
- 2-3 szem koktélparadicsom
- 2 dl tejszín
- só, bors
- friss bazsalikom
- 5 dkg reszelt parmezán
Elkészítés:
A zsenge cukkiniket zöldségspagetti-készítővel hosszú, vékony csíkokra vágjuk. Egy lábasban sós vizet forralunk, és a felcsíkozott zöldséget 2,5-3 percig blansírozzuk benne.
Közben a szalonnát felkockázzuk és a zsírját egy serpenyőben kiolvasztjuk. Ezután rádobjuk a felaprított fokhagymát, egy csokor apróra vágott friss petrezselymet, valamint néhány bazsalikomlevelet. Felöntjük a tejszínnel, majd sóval és borssal fűszerezzük. A cukkinispagettit alaposan lecsepegtetjük, és még forrón, óvatosan a tejszínes mártásba rakjuk. Egyet forralunk rajta, és végül reszelt parmezánnal tálaljuk.
Ajánljuk még: