Diétás, szaftos, zseniális: cukkinispagetti

Gasztro

Diétás, szaftos, zseniális: cukkinispagetti

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók (egy fő részére):

  • 3-4 db zsenge cukkini
  • 10 dkg szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • friss petrezselyem
  • 2-3 szem koktélparadicsom
  • 2 dl tejszín
  • só, bors
  • friss bazsalikom
  • 5 dkg reszelt parmezán

Elkészítés:

Tovább olvasok

A zsenge cukkiniket zöldségspagetti-készítővel hosszú, vékony csíkokra vágjuk. Egy lábasban sós vizet forralunk, és a felcsíkozott zöldséget 2,5-3 percig blansírozzuk benne.

Közben a szalonnát felkockázzuk és a zsírját egy serpenyőben kiolvasztjuk. Ezután rádobjuk a felaprított fokhagymát, egy csokor apróra vágott friss petrezselymet, valamint néhány bazsalikomlevelet. Felöntjük a tejszínnel, majd sóval és borssal fűszerezzük. A cukkinispagettit alaposan lecsepegtetjük, és még forrón, óvatosan a tejszínes mártásba rakjuk. Egyet forralunk rajta, és végül reszelt parmezánnal tálaljuk.

 

 

 

 

Ajánljuk még:

Ételek, amiknek jól áll a majonéz: 8 fogást ajánlunk

A majonéz nem bonyolult alapanyag, de annál jobb: tojás és olaj adja az alapját, de ízesíthetjük citrommal, tárkonnyal, tormával és még annyi minden mással! Aztán finom falatokra tehetjük, hogy mesteri párosítások révén jobbnál jobb ízkombinációkat alkossunk!

 

Már követem az oldalt

X