Diétás, szaftos, zseniális: cukkinispagetti

Gasztro

Diétás, szaftos, zseniális: cukkinispagetti

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók (egy fő részére):

  • 3-4 db zsenge cukkini
  • 10 dkg szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • friss petrezselyem
  • 2-3 szem koktélparadicsom
  • 2 dl tejszín
  • só, bors
  • friss bazsalikom
  • 5 dkg reszelt parmezán

Elkészítés:

A zsenge cukkiniket zöldségspagetti-készítővel hosszú, vékony csíkokra vágjuk. Egy lábasban sós vizet forralunk, és a felcsíkozott zöldséget 2,5-3 percig blansírozzuk benne.

Közben a szalonnát felkockázzuk és a zsírját egy serpenyőben kiolvasztjuk. Ezután rádobjuk a felaprított fokhagymát, egy csokor apróra vágott friss petrezselymet, valamint néhány bazsalikomlevelet. Felöntjük a tejszínnel, majd sóval és borssal fűszerezzük. A cukkinispagettit alaposan lecsepegtetjük, és még forrón, óvatosan a tejszínes mártásba rakjuk. Egyet forralunk rajta, és végül reszelt parmezánnal tálaljuk.

Ajánljuk még:

Almás-diós pite cider szósszal
Talán sokan gondolják, a fagyis almáspitét már nem lehet fokozni, de ők még nem ismerik ezt a különleges receptet. A cider mindenhogy jó, de a legjobb az almáspitén.