Háromféle zöldségtócsi: cukkinis, répás, édesburgonyás csoda

Gasztro

Háromféle zöldségtócsi: cukkinis, répás, édesburgonyás csoda

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

Cukkinis változathoz:

  • 1 kisebb cukkini
  • 2 szem burgonya
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 2 ek liszt

Batátás változathoz:

Tovább olvasok
  • 2 nagyobb batáta
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 2 ek liszt

Répás változathoz:

  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szem burgonya
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 2 ek liszt

  • a sütéshez olaj

Elkészítés:

A zöldségeket külön-külön lereszeljük, majd megszórjuk sóval, és alaposan elkeverjük. Ha a zöldségek kicsit összeestek, és kiadták magukból a vizet, akkor alaposan kicsavarjuk őket.

A répás és a cukkinis változatnál fele-fele arányban használjuk a zöldségeket a burgonyával, a batáta magában is kiváló.

Mindegyik változatot elkeverjük a tojással és a liszttel, a felaprított hagymával. A sóval ilyenkor csínján bánjunk. Ha valamelyik massza túlságosan nedves, akkor adjunk még hozzá egy kevés lisztet.

Ha megvan mindhárom keverékünk, akkor formáljunk belőlük tenyér méretű lepényeket, és bő, nem túl forró olajban süssük őket ropogósra.

Krémes, zöldfűszeres, tejfölös mártogatóval tálaljuk.


 
 
 

 

 

Már követem az oldalt

X