Hozzávalók
Cukkinis változathoz:
- 1 kisebb cukkini
- 2 szem burgonya
- fél fej vöröshagyma
- só
- 1 tojás
- 2 ek liszt
Batátás változathoz:
- 2 nagyobb batáta
- só
- fél fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 2 ek liszt
Répás változathoz:
- 2 szál sárgarépa
- 2 szem burgonya
- só
- fél fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 2 ek liszt
A sütéshez: olaj
Elkészítés
A zöldségeket külön-külön lereszeljük, majd megszórjuk sóval, és alaposan elkeverjük. Ha a zöldségek kicsit összeestek, és kiadták magukból a vizet, akkor alaposan kicsavarjuk őket.
A répás és a cukkinis változatnál fele-fele arányban használjuk a zöldségeket a burgonyával, a batáta magában is kiváló.
Mindegyik változatot elkeverjük a tojással és a liszttel, a felaprított hagymával. A sóval ilyenkor csínján bánjunk. Ha valamelyik massza túlságosan nedves, akkor adjunk még hozzá egy kevés lisztet.
Ha megvan mindhárom keverékünk, akkor formáljunk belőlük tenyér méretű lepényeket, és bő, nem túl forró olajban süssük őket ropogósra.
Krémes, zöldfűszeres, tejfölös mártogatóval tálaljuk.
Ajánljuk még: