Gasztro

Háromféle zöldségtócsi: cukkinis, répás, édesburgonyás csoda

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

Cukkinis változathoz:

  • 1 kisebb cukkini
  • 2 szem burgonya
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 2 ek liszt

Batátás változathoz:

  • 2 nagyobb batáta
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 2 ek liszt

Répás változathoz:

  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szem burgonya
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 2 ek liszt

A sütéshez: olaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A zöldségeket külön-külön lereszeljük, majd megszórjuk sóval, és alaposan elkeverjük. Ha a zöldségek kicsit összeestek, és kiadták magukból a vizet, akkor alaposan kicsavarjuk őket.

A répás és a cukkinis változatnál fele-fele arányban használjuk a zöldségeket a burgonyával, a batáta magában is kiváló.

Mindegyik változatot elkeverjük a tojással és a liszttel, a felaprított hagymával. A sóval ilyenkor csínján bánjunk. Ha valamelyik massza túlságosan nedves, akkor adjunk még hozzá egy kevés lisztet.

Ha megvan mindhárom keverékünk, akkor formáljunk belőlük tenyér méretű lepényeket, és bő, nem túl forró olajban süssük őket ropogósra.

Krémes, zöldfűszeres, tejfölös mártogatóval tálaljuk. 

Ajánljuk még:

Szerencsehozó szokások az új esztendőre

Annyira várjuk már, mint talán még soha, hogy végre a számláló eggyel többet mutasson a naptárban – ezzel talán a világ minden táján így vannak az emberek. Abban viszont nagyon is különbözünk, ahogy köszöntjük az új esztendőt, ahogy igyekszünk biztosra varázsolni a szerencsénket. A teljesség igénye nélkül idézünk fel pár érdekességet itthonról és a világ népeinek hagyományaiból.