Pulykamell tavaszi zöldségekkel

Gasztro

Pulykamell tavaszi zöldségekkel

Pulykamellből egyszerűen, igazán jót! Bereznay Tamás receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell
  • ½ fej lilahagyma
  • 6-7 szem koktélparadicsom
  • 1 csokor zöld spárga
  • só, bors
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 dkg vaj
  • friss kakukkfű ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyem

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A pulykamellet falatnyi darabokra vágjuk, és forró serpenyőben vaj és olívaolaj keverékén lepirítjuk. A lilahagymát cikkekre vágjuk, és ha a hús megpirult, hozzáadjuk. Tovább pirítjuk. Közben a spárgát meghámozzuk, a végeit letörjük, a felső részt feldaraboljuk, majd ezt is az ételhez adjuk. A paradicsomokat felezzük, ezt a végén tesszük a serpenyőbe a nagy csokor felvágott petrezselyemmel együtt. Az egészet sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Miután lehúztuk a tűzről, adunk még hozzá egy kocka vajat is. Elkeverjük, és azonnal, forrón tálaljuk.

 

Ajánljuk még:

„Évente minimum 300 különböző új receptet főzünk meg együtt”: Borbás Marcsival és Antal Csillával a Konyhám 200. adása kapcsán beszélgettünk

Borbás Marcsi Konyhám sorozatának 200-ik adását látjuk ma az egy.hu oldalán. Ez alkalomból páros interjú keretében villantjuk fel a műsor készítésének kulisszatitkait. Antal Csilla tíz éve segíti Marcsit a konyhában. Ahol egyikük mozdulata véget ér, ott kezdődik a másiké: ebből a szimbiózisból bontakoznak ki hétről-hétre a sokunk által kedvelt finomabbnál-finomabb receptek. 

 

Már követem az oldalt

X