Hozzávalók
- 50 dkg pulykamell
- ½ fej lilahagyma
- 6-7 szem koktélparadicsom
- 1 csokor zöld spárga
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 3 dkg vaj
- friss kakukkfű ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A pulykamellet falatnyi darabokra vágjuk, és forró serpenyőben vaj és olívaolaj keverékén lepirítjuk. A lilahagymát cikkekre vágjuk, és ha a hús megpirult, hozzáadjuk. Tovább pirítjuk. Közben a spárgát meghámozzuk, a végeit letörjük, a felső részt feldaraboljuk, majd ezt is az ételhez adjuk.
A paradicsomokat felezzük, ezt a végén tesszük a serpenyőbe a nagy csokor felvágott petrezselyemmel együtt. Az egészet sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Miután lehúztuk a tűzről, adunk még hozzá egy kocka vajat is. Elkeverjük, és azonnal, forrón tálaljuk.