Pulykamell tavaszi zöldségekkel
Olvasási idő: 1 perc

Pulykamell tavaszi zöldségekkel

Pulykamellből egyszerűen, igazán jót! Bereznay Tamás receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg pulykamell
  • ½ fej lilahagyma
  • 6-7 szem koktélparadicsom
  • 1 csokor zöld spárga
  • só, bors
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 dkg vaj
  • friss kakukkfű ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyem

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A pulykamellet falatnyi darabokra vágjuk, és forró serpenyőben vaj és olívaolaj keverékén lepirítjuk. A lilahagymát cikkekre vágjuk, és ha a hús megpirult, hozzáadjuk. Tovább pirítjuk. Közben a spárgát meghámozzuk, a végeit letörjük, a felső részt feldaraboljuk, majd ezt is az ételhez adjuk.

A paradicsomokat felezzük, ezt a végén tesszük a serpenyőbe a nagy csokor felvágott petrezselyemmel együtt. Az egészet sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Miután lehúztuk a tűzről, adunk még hozzá egy kocka vajat is. Elkeverjük, és azonnal, forrón tálaljuk.

Kapcsolódó tartalom
Katángsaláta és bodácskóró-főzelék – a gyógynövényről, ami nemcsak kívül-belül ápol, de még finom is!
Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka | 2025. július 02

Katángsaláta és bodácskóró-főzelék – a gyógynövényről, ami nemcsak kívül-belül ápol, de még finom is!

A mezei katáng minden egészséges konyha alapvető alapanyaga kellene, hogy legyen!