Pulykamell tavaszi zöldségekkel
Olvasási idő: 1 perc

Pulykamell tavaszi zöldségekkel

Pulykamellből egyszerűen, igazán jót! Bereznay Tamás receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg pulykamell
  • ½ fej lilahagyma
  • 6-7 szem koktélparadicsom
  • 1 csokor zöld spárga
  • só, bors
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 dkg vaj
  • friss kakukkfű ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyem

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A pulykamellet falatnyi darabokra vágjuk, és forró serpenyőben vaj és olívaolaj keverékén lepirítjuk. A lilahagymát cikkekre vágjuk, és ha a hús megpirult, hozzáadjuk. Tovább pirítjuk. Közben a spárgát meghámozzuk, a végeit letörjük, a felső részt feldaraboljuk, majd ezt is az ételhez adjuk.

A paradicsomokat felezzük, ezt a végén tesszük a serpenyőbe a nagy csokor felvágott petrezselyemmel együtt. Az egészet sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Miután lehúztuk a tűzről, adunk még hozzá egy kocka vajat is. Elkeverjük, és azonnal, forrón tálaljuk.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!