Gasztro

Pulykamell tavaszi zöldségekkel

Pulykamellből egyszerűen, igazán jót! Bereznay Tamás receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg pulykamell
  • ½ fej lilahagyma
  • 6-7 szem koktélparadicsom
  • 1 csokor zöld spárga
  • só, bors
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 dkg vaj
  • friss kakukkfű ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyem

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A pulykamellet falatnyi darabokra vágjuk, és forró serpenyőben vaj és olívaolaj keverékén lepirítjuk. A lilahagymát cikkekre vágjuk, és ha a hús megpirult, hozzáadjuk. Tovább pirítjuk. Közben a spárgát meghámozzuk, a végeit letörjük, a felső részt feldaraboljuk, majd ezt is az ételhez adjuk.

A paradicsomokat felezzük, ezt a végén tesszük a serpenyőbe a nagy csokor felvágott petrezselyemmel együtt. Az egészet sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Miután lehúztuk a tűzről, adunk még hozzá egy kocka vajat is. Elkeverjük, és azonnal, forrón tálaljuk.

Ajánljuk még:

Húsos táskával búcsúzunk a sárkánytól, köszöntjük a kígyót

A holdnaptár szerinti újév, vagy más néven a tavaszünnep, a kínaiak számára a legfontosabb ünnep, melyet a világ népességének egynegyede ünnepel. December 6-án felkerült az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének listájára a „kínai emberek tradicionális újévi ünnepléséhez kapcsolódó társadalmi szokásai”, ami nem csak dicsőség, hanem egy lehetőség, hogy minél többen megismerjék és átélhessék ezeket a hagyományokat. Az ünnep szerencsét, gazdagságot és boldogságot hozó szimbolikus jelentésű ételeinek nyomába eredtünk a budapesti kínai negyedbe, hogy hiteles forrásból ismerjük meg kínai újév finomságait.