Medvehagymaszezon van! Nyolc receptet hoztunk

Gasztro

Medvehagymaszezon van! Nyolc receptet hoztunk

Medvehagyma csak ilyenkor van, használjuk ki! A kora tavasz legjobb gyógynövénye: méregtelenít, csökkenti a vérnyomást, jót tesz az érelmeszesedés ellen, fertőtleníti a gyomrot és serkenti a bélműködést, vagyis krónikus hasmenés és szorulás ellen is jó hatású. Nyugtatja az idegrendszert, természetes antibiotikum, továbbá véralvadásgátló, ez utóbbi okán véralvadásgátló szerekkel együtt nem javasolt a fogyasztása. De leginkább azért együk, mert nagyon-nagyon finom!

MEDVEHAGYMÁS SÓS SÜTEMÉNY

Izgalmas vendégváró falat, puha, szaftos a benne lévő sajttól, az állaga pedig valahol a keksz és a pogácsa között van.

medvahagymas-receptek-medvehagymas-sos-sutemeny

 

GYÓGYÍTÓ LEVES

Sárkányleheletünk lesz, de nagyon finom és valóban gyógyító leves.

medvahagymas-receptek-medvehagymas-leves-fokhagymas

 

PÁSZTORPITE

Báránylapocka jó sok fokhagymával és medvehagymával, isteni.

medvahagymas-receptek-pasztorpite

 

MEDVEHAGYMÁS POGÁCSA

A legjobb, ami a pogácsával történhet, hogy beletesszük a medvehagymát!

medvehagymas-receptek-medvehagymas-pogacsa

 

ERDEI SÓS KUGLÓF

Medvehagymával, kecskesajttal, csipkebogyóval. Reggelire, vajjal, melegen: csodálatos!

medvahagymas-receptek-erdei-sos-kuglof

 

ZÖLDCSÜTÖRTÖKI LEVES

Minden benne van, ami tavasz: ha a böjtben (vagy bármikor máskor) egy különleges húsmentes levesre vágynánk, érdemes kipróbálni.

medvahagymas-receptek-zoldcsutortoki-leves

 

A KLASSZIKUS TÚRÓS ROPOGÓS

Egyébként is finom, de a tavaszi zöldfűszerekkel még inkább!

medvahagymas-receptek-turos-ropogos

 

PISZTRÁNG SAVANYÍTOTT MEDVEHAGYMÁVAL, KAVIÁRRAL

Különleges alkalmakra való, exkluzív recept. Ha esetleg nem is szeretnénk ilyen komoly lakodalmat csapni, a savanyított medvehagyma receptjét érdemes felhasználni!

medvahagymas-receptek-pisztrang-savanyitott-medvehagymaval

 

Ajánljuk még:

Legősibb főfoglalkozásunkból ered a karácsonyi menü egyik főszereplője, a halászlé

A magyar konyha háromféle halászlécsoportot különböztet meg: a dunai, a tiszai és a balatoni halászlét – legnagyobb vizeink szerinti értelemszerű csoportosításban. Mindhárom ételfajta közös jellemzője, hogy három fő alapanyagból készülnek: halhúsból, hagymából és pirospaprikából. A különbség az elkészítés módjában és a tálalás jellegzetességeiben rejlik.