
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
 - 1 tk porélesztő
 - 10 dkg vaj
 - 2 nagy ek sertészsír
 - 2 kk só
 - 20-25 dkg zsíros túró
 - 1-2 ek tejföl
 - 1 tojássárgája
 - Ízlés szerint zöldfűszer (el is hagyható)
 - medvehagyma, újhagyma vagy akár rozmaring
 
A formázáshoz:
- 1 tojásfehérje
 - 20 dkg sajt
 
Elkészítés:
A zsírt és a hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel. Ezután hozzáadjuk az élesztőt, a túrót, a sót, a tojássárgáját és a tejfölt. Utóbbiból annyit adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon. Ha a túrónk nem elég zsíros, több is kellhet belőle. A végeredmény egy jól formázható, nem túl lágy tészta legyen.
A tésztát nem szabad sokáig gyúrni, ne olvasszuk meg benne túlságosan a zsiradékot. Ha szeretnénk, a végén belegyúrhatunk egy csokor felaprított medvehagymát, újhagymát vagy bármilyen zöldfűszert is.
Ha végeztünk az összeállítással, eltehetjük pihenni a tésztát, de akár már pár perc elteltével is elkezdhetjük a formázást. Kisodorjuk a tésztát kb. 3 mm-es vastagságúra, majd megkenjük a tojásfehérjével, és alaposan megszórjuk a reszelt sajttal. Végül felcsíkozzuk, és ízlés szerinti hosszúságú rudakat vágunk belőle.
220-230 fokon sütjük 8-10 percig, hogy szépen megpiruljon a sajt. A sütemény nagyon jó ropogós lesz, ha marad belőle, akkor semmiképp se tegyük zárt edénybe, mert megpuhul.














