Hozzávalók
- 5 dkg házi vaj
- 6 dl tejszín
- 2 dl zsíros tej
- 1 l csirkealaplé
- 20 dkg héjában sült vöröshagyma
- 2 teáskanál medvehagyma
- 1 fej sült fokhagyma
- 1 csomag petrezselyemzöld
- 1 dl magyar szőlőmagolaj
- bors
- só
A tálaláshoz:
- bagett szeletek a tálaláshoz
Elkészítés
Kezdésnek a hagymát és a fokhagymát előkészítjük. A héjukat rajta hagyjuk, a tetejüket levágjuk. Ezután egy alufóliadarabot kibélelünk sütőpapírral, erre fektetjük majd a fokhagymát és a hagymát. Sózzuk, borsozzuk, olívaolajat öntünk rá, majd becsomagoljuk az alufóliába úgy, hogy sehol se látszódjon a hagyma, teljesen vonja be a fólia. Sütőben 180 fokon kb. egy óra alatt megsütjük.. Akkor van kész, ha mindkét hagyma krémes, a héjából könnyen kinyomható.
Ezután megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a sült hagymákat, ízesítjük sóval, borssal, majd felöntjük a tejjel, az alaplével és a tejszínnel. Kiforraljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Az elkészült levest szőlőmagolajjal díszíthetjük, felszeletelt bagettel kínáljuk.
Ajánljuk még: