Gyógyító leves sült fokhagymából

Gasztro

Gyógyító leves sült fokhagymából

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 5 dkg házi vaj
  • 6 dl tejszín
  • 2 dl zsíros tej
  • 1 l csirkealaplé
  • 20 dkg héjában sült vöröshagyma
  • 2 teáskanál medvehagyma
  • 1 fej sült fokhagyma
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 1 dl magyar szőlőmagolaj
  • bors

A tálaláshoz:

  • bagett szeletek a tálaláshoz
Tovább olvasok

Elkészítés

Kezdésnek a hagymát és a fokhagymát előkészítjük. A héjukat rajta hagyjuk, a tetejüket levágjuk. Ezután egy alufóliadarabot kibélelünk sütőpapírral, erre fektetjük majd a fokhagymát és a hagymát. Sózzuk, borsozzuk, olívaolajat öntünk rá, majd becsomagoljuk az alufóliába úgy, hogy sehol se látszódjon a hagyma, teljesen vonja be a fólia. Sütőben 180 fokon kb. egy óra alatt megsütjük.. Akkor van kész, ha mindkét hagyma krémes, a héjából könnyen kinyomható.

Ezután megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a sült hagymákat, ízesítjük sóval, borssal, majd felöntjük a tejjel, az alaplével és a tejszínnel. Kiforraljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Az elkészült levest szőlőmagolajjal díszíthetjük, felszeletelt bagettel kínáljuk.

Ajánljuk még:

Fahasábos dekoráció – az egyszerűségből áradó melegség

Tél vége felé már ott lebeg a levegőben a tavasz ígérete – a kínaiak szerint a nyár a téli napfordulóval kezdődik, hiszen ekkortól már egyre hosszabbak lesznek a nappalok. Napról napra több a madárdal, simogatóbb a napsütés, és mindig nagyobb vágyat érzek, hogy az örökzöldes és mohás dekorációkat felváltsák a tavaszi virágosok. Íme, néhány ötlet ahhoz, hogyan használhatjuk fel a fadarabokat, hasábokat az egyszerű lakásdíszekhez!