Gyógyító leves sült fokhagymából

Gasztro

Gyógyító leves sült fokhagymából

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

5 dkg házi vaj
6 dl tejszín
2 dl zsíros tej
1 l csirkealaplé
20 dkg héjában sült vöröshagyma
2 teáskanál medvehagyma
1 fej sült fokhagyma
1 csomag petrezselyemzöld
1 dl magyar szőlőmagolaj
bors

bagett szeletek a tálaláshoz

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Kezdésnek a hagymát és a fokhagymát előkészítjük. A héjukat rajta hagyjuk, a tetejüket levágjuk. Ezután egy alufóliadarabot kibélelünk sütőpapírral, erre fektetjük majd a fokhagymát és a hagymát. Sózzuk, borsozzuk, olívaolajat öntünk rá, majd becsomagoljuk az alufóliába úgy, hogy sehol se látszódjon a hagyma, teljesen vonja be a fólia. Sütőben 180 fokon kb egy óra alatt megsütjük.. Akkor van kész, ha mindkét hagyma krémes, a héjából könnyen kinyomható.

Ezután megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a sült hagymákat, ízesítjük sóval, borssal, majd felöntjük a tejjel, az alaplével és a tejszínnel. Kiforraljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Az elkészült levest szőlőmagolajjal díszíthetjük, felszeletelt bagettel kínáljuk.

Ez a recept is része Borbás Marcsi február havi menütervének, amelyet itt találsz. A hónap minden napjára ajánlunk egy-egy ételt az egy.hu több száz receptje közül, a hét elején pedig egy összeírt bevásárlólistával segítünk, hogy mindent el tudj készíteni az előtted álló napok során. 

Ajánljuk még:

Zöldre van a torta festve – de nem mindegy, hogy mivel!

A zsenge csalánlevél gazdag vitaminforrás, kitűnő főzeléket, levest főzhetünk belőle. Mint ínségétel, a paraszti konyhák régebben ismerték, de újabban a trendi éttermek is felismerték a csalánt, mint a reformkonyha egyik pompás alapanyagát. Aki megszereti, rá fog jönni, hogy a csalánban még ennél is több van! Mint természetes zöldítőt, mint ásványianyag-raktárt, belekomponálhatjuk akár sós- vagy édes süteménybe is.

 

Már követem az oldalt

X