
Hozzávalók:
250 ml mandulatej
5 db tojássárgája
15 dkg kristálycukor
40 dkg édes pisztáciakrém
1 tk vaníliapaszta
50 dkg mascarpone
2 ek narancsvirágvíz
5,5 dl habtejszín
kb. 30 db babapiskóta
15 dkg kandírozott pisztácia
Elkészítés:
A hideg tejszínt elkeverjük a mascarponéval, majd lágy habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliával kihabosítjuk, amíg világos, sűrű, krémes masszát kapunk. Hozzákeverjük a pisztáciakrémet, simára dolgozzuk, majd beleforgatjuk a mascarponehabot. Egy selymes, pisztáciás mascarponekrémet kapunk.
A pisztáciát egy serpenyőben elkezdjük pirítani, közben megszórjuk két evőkanál cukorral. Ha a cukor elolvadt, és rátapadt a pirult pisztáciaszemekre, lehúzzuk a tűzről a serpenyőt, és hagyjuk kihűlni.
A mandulatejet elkeverjük a vaníliával és a narancsvirágvízzel.
Ha mindennel elkészültünk, jöhet a rétegezés egy szép tálba. A tál aljára egy réteg babapiskóta kerül, melyet előzőleg kissé megáztattunk a mandulatejben. Ezután jön egy adag krém, majd újra babapiskóta, majd a maradék krém. A tetejét megszórjuk a kandírozott, kissé megvágott pisztáciával.
2-3 órára hűtőbe rakjuk, majd szép kelyhekben tálaljuk.

Fordított minipiték
Hagymás finomság



















