Pisztáciás tiramisu
Olvasási idő: 2 perc

Pisztáciás tiramisu

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

250 ml mandulatej

5 db tojássárgája

15 dkg kristálycukor

40 dkg édes pisztáciakrém

1 tk vaníliapaszta

50 dkg mascarpone

2 ek narancsvirágvíz

5,5 dl habtejszín

kb. 30 db babapiskóta

15 dkg kandírozott pisztácia

 

Elkészítés:

A hideg tejszínt elkeverjük a mascarponéval, majd lágy habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliával kihabosítjuk, amíg világos, sűrű, krémes masszát kapunk. Hozzákeverjük a pisztáciakrémet, simára dolgozzuk, majd beleforgatjuk a mascarponehabot. Egy selymes, pisztáciás mascarponekrémet kapunk.

A pisztáciát egy serpenyőben elkezdjük pirítani, közben megszórjuk két evőkanál cukorral. Ha a cukor elolvadt, és rátapadt a pirult pisztáciaszemekre, lehúzzuk a tűzről a serpenyőt, és hagyjuk kihűlni.

A mandulatejet elkeverjük a vaníliával és a narancsvirágvízzel.

Ha mindennel elkészültünk, jöhet a rétegezés egy szép tálba. A tál aljára egy réteg babapiskóta kerül, melyet előzőleg kissé megáztattunk a mandulatejben. Ezután jön egy adag krém, majd újra babapiskóta, majd a maradék krém. A tetejét megszórjuk a kandírozott, kissé megvágott pisztáciával.

2-3 órára hűtőbe rakjuk, majd szép kelyhekben tálaljuk.

Kapcsolódó tartalom
Fordított minipiték
| 2025. december 03

Fordított minipiték

Hagymás finomság