KOLOZSVÁRI RAKOTT KÁPOSZTA
Kezdjük a sort egy igazi klasszikussal: van benne szalonna, sertésdagadó, rizs és persze egy jó kiló savanyú káposzta. Ezt a verziót Borbás Marcsi csomborral ízesítette.
TÖLTÖTT KÁPOSZTA, AHOGY BORBÁS MARCSI KÉSZÍTI
Ha már klasszikusok, a magyarok egyik kedvencét sem hagyhattuk ki a felsorolásból. A töltött káposztában azt (is) szeretjük, hogy minden tájegységen másképpen készítik – Marcsiéknál ilyen:
TEPSIS TÖLTÖTT KÁPOSZTA
A klasszikusokat olykor ér egy kicsit variálni, például könnyebbé tenni a magunk dolgát, és nem főzni, hanem sütni a töltött káposztát – mondjuk így, tepsiben.
LIBASÜLT KÁPOSZTÁS TÉSZTÁVAL
Közeleg a Márton-nap, és ilyenkor talán még az is süt libát, aki egyébként nem szokott. Ehhez a húshoz pedig különösen jól illik a káposzta!
KACSACOMB KÁPOSZTÁS GOMBÓCCAL
Ha libát nem is sütnétek, a kacsa sem rossz választás! Káposztás gombóccal igazán fenséges!
MEZŐHEGYESI KÁPOSZTÁS BÁRÁNY
Ahogyan a szárnyasokhoz, úgy a bárányhoz is nagyon jól illik a káposzta. Ha elkészítitek ezt az az egytálételt, magatok is meggyőződhettek erről!
SAVANYÚ KÁPOSZTÁS BÁRÁNYLEVES
Ha könnyedebb formában próbálnátok ki a kombinációt, készítsétek el ezt a levest! Dudás Szabolcs mutatja, hogyan.
SAVANYÚ KÁPOSZTÁS SÖRLEVES
Ha már leves, ezt az igazán különleges receptet is próbáljátok ki egyszer: itt a savanyú káposzta mellé sör, répa, hagyma és kolbász is kerül a fazékba!
KÁPOSZTÁS HÚSGOMBÓC – KRAUTKLES
Darált hús, rizs, hagyma, fokhagyma, pirospaprika – mindenféle finomság kerül ebbe az ételbe. Pakoljátok meg tejföllel, ha elkészül, attól lesz már csak még jobb!
TÉSZTA NÉLKÜLI PIZZA: KÁPOSZTÁN A FELTÉT
Ha diétáznál, de a pizza ízéről nem szeretnél teljesen lemondani, próbáld ki, hogy a lisztes alap helyett egy káposztára pakolod, amit éppen megkívánsz!
KÁPOSZTÁS TÉSZTA
Mindenki szereti, a kérdés csak az: borssal vagy cukorral?
KÁPOSZTÁS VAKARÉK
A káposztás tésztához hasonló alapanyagokból készül ez a vakarék, mégis egészen más eredményt kapunk: ropogós, ízes, nagyon jó!
KÁPOSZTÁS POGÁCSA
Ha vendéget várunk, vagy csak meglepnénk magunkat, vagy a velünk élőket, jó választás lehet összekavarni egy káposztás pogácsát. Borbás Marcsi receptjét követve garantáltan sikert arattok vele!
KÁPOSZTÁVAL ÉS TÚRÓVAL TÖLTÖTT LEVELES TÉSZTA
A pogácsához hasonlóan remek vendégváró, de annál sokkal hamarabb elkészíthetitek, és még a fehérjeraktáraitokat is feltankolhatjátok vele!
KÁPOSZTASALÁTA – A KLASSZIKUS RECEPT
Ha kiélveznétek a káposzta minden ízét, ne nyomjátok el azt más alapanyagokkal – elég hozzá egy kis só, cukor, ecet, olaj és köménymag, már kész is ez a remek saláta!
Ajánljuk még: