Káposztasaláta – a klasszikus recept

Gasztro

Káposztasaláta – a klasszikus recept

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 kg káposzta (vékonylevelű, érett)
  • 2 csapott tk só
  • 3 dl víz
  • 2 púpozott ek kristálycukor
  • 3 ek 15%-os ecet
  • egész köménymag
  • tökmagolaj

 

Tovább olvasok

 

Elkészítés:

A káposztát legyaluljuk, egy tálba helyezzük, és hozzáadunk 2 csapott teáskanál parajdi vagy Himalája sót, majd egy órát hagyjuk állni. Közben időnként megkeverjük. 

Az óra leteltével egy tálban 3 dl vizet elkeverünk 3 evőkanálnyi 15%-os ecettel és 2 púpozott evőkanál kristálycukorral.  A káposztát kinyomkodjuk és beleforgatjuk az ecetes lébe.  Végül egész köménymagot szórunk rá. Tökmagolajjal tálaljuk.

 

Ajánljuk még:

Holnap nyit a Hagyományok Háza Ünnepváró Forgataga

A Hagyományok Háza életében a karácsonyi ünnepvárás az év legmeghittebb időszaka. Az idén december 6. és 8. között megrendezésre kerülő Ünnepváró Forgatag koncertekkel, bábelőadássokkal, ajándékkészítő műhelyekkel, mesével, gyerektáncházzal, kézműves vásárral és mesterségbemutatókkal, valamint kedvezményes kiadványárusítással várja a látogatókat. A különleges, minden korosztályt megszólító programsorozat egyik legizgalmasabb tevékenysége a kézműves műhelyekben zajlik, ahol hagyományos mesterségekből ihletett, kézzel készített ajándékokat lehet alkotni.