Káposztasaláta – a klasszikus recept
Olvasási idő: 1 perc

Káposztasaláta – a klasszikus recept

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 kg káposzta (vékonylevelű, érett)
  • 2 csapott tk só
  • 3 dl víz
  • 2 púpozott ek kristálycukor
  • 3 ek 15%-os ecet
  • egész köménymag
  • tökmagolaj

 

Tovább olvasok

 

Elkészítés:

A káposztát legyaluljuk, egy tálba helyezzük, és hozzáadunk 2 csapott teáskanál parajdi vagy Himalája sót, majd egy órát hagyjuk állni. Közben időnként megkeverjük. 

Az óra leteltével egy tálban 3 dl vizet elkeverünk 3 evőkanálnyi 15%-os ecettel és 2 púpozott evőkanál kristálycukorral.  A káposztát kinyomkodjuk és beleforgatjuk az ecetes lébe.  Végül egész köménymagot szórunk rá. Tökmagolajjal tálaljuk.

 

Kapcsolódó tartalom
Az elfeledett gabona száz arca: a köles nem csak madáreleség, sőt!
Halmos Monika | 2025. szeptember 05

Az elfeledett gabona száz arca: a köles nem csak madáreleség, sőt!

Elfeledett ősi gabonánkra nem csak madáreleségként gondolhatunk! Könnyen emészthető, rosttartalma magas, B vitaminban gazdag, kovasav- és magnéziumforrás is egyben. És ha mindez nem lenne elég, gluténmentes, sokoldalúan felhasználható. Lehet belőle kása édesen és sósan, kiváló köretként, tehetjük lecsóba, töltelékekbe a rizst kiváltani. Csudajó pitéket és desszerteket varázsolhatunk belőle. Most néhány kedvencemet ajánlom, egyik finomabb, mint a másik!