Káposztás húsgombóc – Krautkles

Gasztro

Káposztás húsgombóc – Krautkles

C-vitaminban gazdag, és rendkívül tápláló fogás. 

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéshús
  • 20 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • só ízlés szerint
  • ½ kg bordavég
  • 1 kg vágott savanyú káposzta
  • ½ liter paradicsomlé

Elkészítés: 

Tovább olvasok

A hagymát apróra vágjuk, zsiradékon megdinszteljük, majd elkeverjük az őrölt paprikával.
A húshoz hozzáadjuk a rizst, a dinsztelt hagyma kétharmadát, a fokhagymát, tojást és sót ízlés szerint, majd jól összegyúrjuk.

A maradék pirított hagymát egy lábos aljába öntjük, rászórunk egy marék vágott káposztát, amit előzőleg meleg vízzel átmostunk és lecsöpögtettünk.

A húsból gombócokat formálunk, vágott káposztával körbevonjuk és a lábosba egy sort lefektetünk. Ekkor mellé tesszük a darabokra vágott bordavéget, amit besóztunk. Szórunk rá egy marék káposztát, és a következő sorba ismét gombóc, ismét káposzta kerül. A tetejére káposztát teszünk lezárásnak.

Öntünk rá egy üveg házi paradicsomlevet, majd még annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi.
Ha felforr, takarékon főzzük körülbelül 1,5 órát.

Tálalásnál friss kenyeret és tejfölt adunk mellé.

Ajánljuk még:

Padlizsántekercsek paradicsomszószban

Egy belevaló recept az indián nyárra! Ha marad a húslevesből némi benne főtt zöldség, a csontokról lefejtett hús, átváltozhat töltelékké a puha padlizsáncsíkokba. A zamatos paradicsomszószban ott a nyár, minden percünk és fáradságunk, ahogyan gondoztuk, öntöztük és óvtuk, és ez mind egybekel az illatos zöldfűszerekkel. Egy olyan egytálétel, ami mellett mindenkiből előtörnek a múló nyár szép emlékei, a kert meleg pillanatai.