Savanyú káposztás sörleves 

Gasztro

Savanyú káposztás sörleves 

Móricz Kittinek, a Tiltott Csíki Söröző séfjének receptje

Hozzávalók

  • 0,15 kg vöröshagyma 
  • 0,15 kg zeller 
  • 0,25 kg sárgarépa 
  • 0,25 kg burgonya 
  • 0,4 kg savanyú káposzta 
  • 3-4 db babérlevél
  • 0,4 kg száraz kolbász 
  • 0,1 kg füstölt szalonna 
  • 0,5 kg tejföl 
  • 0,015 kg liszt 
  • 1,2 l Székely Sör

Elkészítés

A zöldségeket megpucoljuk, majd összevágjuk. A kolbászt karikára vágjuk, lepirítjuk, majd félretesszük. A visszamaradt zsíron lepirítjuk az apró kockára vágott füstölt szalonnát, majd a vöröshagymát. Miután a hagyma színt kapott, hozzáadjuk a többi zöldséget és a babérlevelet is. Összeforgatjuk és felöntjük 1 l sörrel és másfél liter vízzel. Miután megpuhultak a zöldségek, beletesszük a kolbászt és tejföllel behabarjuk. Sóval ízesítjük, majd a végén beletesszük a maradék sört. 

A cikket a Tiltott Csíki Sör támogatta.

 

 

 

 

Ajánljuk még:

Fűszeres ünnepi italaink

A karácsonyi időszak Európában nemcsak az ünnepségekről, ajándékokról és a családi együttlétről szól, hanem a különleges, fűszeres italok gazdag hagyományáról is. Minden egyes ország saját egyedi receptekkel és kulturális örökséggel járul hozzá ehhez a csodálatos gasztronómiai hagyományhoz, amely évszázadok óta melegséget és örömet hoz a hideg téli napokba.