Hozzávalók
- 0,15 kg vöröshagyma
- 0,15 kg zeller
- 0,25 kg sárgarépa
- 0,25 kg burgonya
- 0,4 kg savanyú káposzta
- 3-4 db babérlevél
- 0,4 kg száraz kolbász
- 0,1 kg füstölt szalonna
- 0,5 kg tejföl
- 0,015 kg liszt
- 1,2 l Székely Sör
Elkészítés
A zöldségeket megpucoljuk, majd összevágjuk. A kolbászt karikára vágjuk, lepirítjuk, majd félretesszük. A visszamaradt zsíron lepirítjuk az apró kockára vágott füstölt szalonnát, majd a vöröshagymát. Miután a hagyma színt kapott, hozzáadjuk a többi zöldséget és a babérlevelet is. Összeforgatjuk és felöntjük 1 l sörrel és másfél liter vízzel. Miután megpuhultak a zöldségek, beletesszük a kolbászt és tejföllel behabarjuk. Sóval ízesítjük, majd a végén beletesszük a maradék sört.
A cikket a Tiltott Csíki Sör támogatta.
Ajánljuk még: