Hozzávalók
- 1 fej káposzta
- 5-6 szem paradicsom
- 10 dkg parmezán
- 1 csokor friss bazsalikom
- 4-5 szelet bacon
- 2 db mozzarella
- olívaolaj
Elkészítés
A káposztát felszeleteljük vastagabb korongokra: ez fogja helyettesíteni a pizza tésztáját. A korongok mindkét oldalát megsózzuk és kicsit meglocsoljuk olívaolajjal. Ezután tepsibe tesszük őket, és 200 fokra előmelegített sütőben húsz percig sütjük. Ezzel el is készült a tészta nélküli „pizza” alapja. Ekkor jöhet rá ízlés szerint a feltét. Parmezán, mozzarella, bacon, szeletelt paradicsom. Friss bazsalikomlevelekkel is ízesítjük, de akár gomba, paprika vagy sonka is kerülhet rá. Ha elkészültünk, visszarakjuk a sütőbe, és 220-230 fokon készre sütjük.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: