Gasztro

Mezőhegyesi káposztás bárány

Ennél kevesebbet nem is éri meg készíteni belőle!

Hozzávalók (10 adaghoz):

  • 3,5 kg csontos bárány hús
  • 2,5 kg savanyú aprókáposzta
  • 10 dkg zsír
  • 1 kg vöröshagyma
  • bors
  • őrölt kömény
  • pirospaprika
  • babérlevél
  • ízlés szerint csípős paprika

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A zsíron az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott bárányhúst és fehéredésig pirítjuk. Nem szükséges vízzel felengedni, mert amennyi levet a hús enged, az elegendő a főzéshez. Mikor kicsit lepirult, fűszerezzük és fedő alatt főzzük.

Mikor a hús félig megfőtt, rárakjuk a savanyú káposztát és készre főzzük.

A végén, amikor már a hús is és a káposzta is puha, rászórjuk a pirospaprikát és még 5 percig lassú tűzön forraljuk az ételt.

Ajánljuk még:

Húsos táskával búcsúzunk a sárkánytól, köszöntjük a kígyót

A holdnaptár szerinti újév, vagy más néven a tavaszünnep, a kínaiak számára a legfontosabb ünnep, melyet a világ népességének egynegyede ünnepel. December 6-án felkerült az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének listájára a „kínai emberek tradicionális újévi ünnepléséhez kapcsolódó társadalmi szokásai”, ami nem csak dicsőség, hanem egy lehetőség, hogy minél többen megismerjék és átélhessék ezeket a hagyományokat. Az ünnep szerencsét, gazdagságot és boldogságot hozó szimbolikus jelentésű ételeinek nyomába eredtünk a budapesti kínai negyedbe, hogy hiteles forrásból ismerjük meg kínai újév finomságait.