Hozzávalók (10 adaghoz):
- 3,5 kg csontos bárány hús
- 2,5 kg savanyú aprókáposzta
- 10 dkg zsír
- 1 kg vöröshagyma
- bors
- őrölt kömény
- só
- pirospaprika
- babérlevél
- ízlés szerint csípős paprika
Elkészítés:
A zsíron az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott bárányhúst és fehéredésig pirítjuk. Nem szükséges vízzel felengedni, mert amennyi levet a hús enged, az elegendő a főzéshez. Mikor kicsit lepirult, fűszerezzük és fedő alatt főzzük.
Mikor a hús félig megfőtt, rárakjuk a savanyú káposztát és készre főzzük.
A végén, amikor már a hús is és a káposzta is puha, rászórjuk a pirospaprikát és még 5 percig lassú tűzön forraljuk az ételt.
Ajánljuk még: