Mezőhegyesi káposztás bárány

Gasztro

Mezőhegyesi káposztás bárány

Ennél kevesebbet nem is éri meg készíteni belőle!

Hozzávalók (10 adaghoz):

  • 3,5 kg csontos bárány hús
  • 2,5 kg savanyú aprókáposzta
  • 10 dkg zsír
  • 1 kg vöröshagyma
  • bors
  • őrölt kömény
  • pirospaprika
  • babérlevél
  • ízlés szerint csípős paprika

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A zsíron az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott bárányhúst és fehéredésig pirítjuk. Nem szükséges vízzel felengedni, mert amennyi levet a hús enged, az elegendő a főzéshez. Mikor kicsit lepirult, fűszerezzük és fedő alatt főzzük.

Mikor a hús félig megfőtt, rárakjuk a savanyú káposztát és készre főzzük.

A végén, amikor már a hús is és a káposzta is puha, rászórjuk a pirospaprikát és még 5 percig lassú tűzön forraljuk az ételt.

Ajánljuk még:

Legényhódító

Más néven legényfogó, mogyoróval és reszelt citromhéjjal gazdagon. Ugyan nem tudom, miért épp ezzel a süteménnyel lehet a legényeket meghódítani – de minden névnek van valami mesébe illő magyarázata.