Libasült káposztás tésztával

Gasztro

Libasült káposztás tésztával

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

Libasült:

  • 2 libacomb
  • 1 libamell
  • 40 dkg libazsír
  • 1 birsalma
  • só, bors
  • rozmaring
  • 1,5 dl víz

A körethez:

  • 1 fej káposzta
  • 4 db tojás
  • 40 deka liszt
  • só, bors, cukor

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A libamell és a libacombok bőrét beirdaljuk úgy, hogy ne vágjunk bele a húsba. Ezután alaposan besózzuk őket, és egy megfelelő méretű sütőedénybe helyezzük, aminek az aljára felszeletelt libahájat teszünk. Tehetünk az edénybe egy réteg apróra vágott birsalmát, ami még teltebb ízt ad a libának. A húst ízesítjük sóval, borssal és rozmaringgal. Annyi libazsírt öntünk a húsokra, hogy szinte teljesen ellepje őket. Ezután öntünk az edénybe kb. 1,5 dl vizet is. 220 fokra előmelegített sütőbe rakjuk a libát, és kb. 20 perc múlva, ha már elkezd pirulni a húsok felülete, visszavesszük a hőfokot 170 fokra, és lefedve puhára sütjük.

Közben elkészítjük a tésztát. A tojásokat elkeverjük a liszttel és a csipet sóval, majd alaposan kidolgozzuk. Akkor van készen, ha a felülete tökéletesen sima. Ha elkészültünk, betesszük egy zacskóba, és szobahőmérsékleten pihentetjük legalább egy órát.

Míg pihen, egy fej káposztát legyalulunk, majd 10 percre besózzuk. Sózás után a saját levében kezdjük el dinsztelni. Ízlés szerint cukorral és frissen őrölt borssal ízesítjük.

Amikor már pirul a káposzta, elkezdünk dolgozni a tésztával. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kockára vágjuk. Közben vizet forralunk, és másfél-két perc alatt készre főzzük a tésztát. Rögtön a káposztára szedjük ki, összekeverjük és azonnal tálaljuk a libahússal.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el: