Káposztás vakarék

Gasztro

Káposztás vakarék

Filléres finomság!

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg káposzta
  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 kanál zsír
  • 1 ek tejföl
  • 1 nagy marék tepertő
  • 1 dl fehérbor

Elkészítés:

A savanyított káposztának kinyomkodjuk a levét, majd apróra szeleteljük. A töpörtyűt ledaráljuk, és összekeverjük a felszeletelt káposztával és a liszttel. Hozzáadjuk az 1 kanál tejfölt, 1 tojást, a zsírt és a bort. Ízlés szerint sózzuk. Jól összedolgozzuk, majd egy nagy, előre kizsírozott tepsibe jó vékonyan, (kb. 8mm) kézzel belenyomkodjuk. A tetejét egy tojással megkenjük, és késsel berácsozzuk. Kb. 180 fokon pirosodásig sütjük.

Ajánljuk még:

A LEGJOBB NYÁRI ÉTEL: KRUMPLIS LÁNGOS
A TÖKÉLETES SÜLT ALMA RECEPTJE
A LEGJOBB HÁZI PIZZA (VIDEÓ)