Ételek másnapra – mutatjuk, mit együnk másnaposan!

Gasztro

Ételek másnapra – mutatjuk, mit együnk másnaposan!

A legjobb gyógyító ételek és receptjeik egy helyen!

Ha hosszúra nyúlt a Szilveszteri buli, és esetleg nem csak egy pohár pezsgő gurult le, lehet némi fejfájással indult az új év. És bár elképzelhető, hogy nem vagyunk kifejezetten éhesek, jó, ha nem hagyjuk üresen a gyomrunkat. Vannak olyan gyógyító alapanyagok, amelyeket ilyenkor kifejezetten érdemes fogyasztani – mutatjuk, melyek!

MIT EGYÜNK REGGELIRE MÁSNAPOSAN?

Tojás

A tojásban való aminosavak segítenek az alkohol feldolgozása során keletkező melléktermékeket lebontani, így a másnaposság gyakori tüneteit is enyhítheti fogyasztása. Külön öröm, hogy a tojásos ételekkel nincs sok macera, egy fejfájás mellett is könnyen összedobhatunk egy tükörtojást, omlettet. Ezek mellett remek választás egy rántotta is, amivel simán kihúzzuk délutánig, hiszen laktató is!

Tovább olvasok

 Recept: BORBÁS MARCSI RÁNTOTTÁJA

Zab

Ha valami könnyű ételre vágynánk, ami megnyugtatja háborgó gyomrunkat, kiváló választás a zab. Ha előre gondolkodunk, jól jöhet ilyenkor a bekészített  HÁZI MÜZLISZELET, de ha nem készültünk elő is van megoldás, például ez a csodás pohárkrém. Ezúttal használjatok hozzá zabkekszet! 

joghurtos-poharkrem-recept

Recept: JOGHURTOS POHÁRKRÉM

Banánturmix

Banánt feltétlenül fogyasszunk, ha másnaposan ébredtünk! Remek káliumforrás, de B12-vitamin is van benne, meg persze sok antioxidáns – ezek segítségével mind pikk-pakk jobban lehetünk! Ha előre készülünk, jó választás BANÁNKENYERet sütni, de ha reggel gyorsan keresünk enyhülést a rosszullétre, kiváló megoldás a banánturmix is. Mi ebben a receptben egy tejalapú, édes változatot mutattunk:

 

Recept: BANÁNTURMIX 

EBÉDREVALÓ MÁSNAPOSAN

Tyúkhúsleves

A másnapos ételek királya, nem véletlenül. Mindenki tudja, hogy egy forró húsleves nem is étel, hanem gyógyszer, a háborgó gyomor nyugtatója, ráadásul a folyadékpótlásban is segít. Ha utána alszunk egy nagyot, garantáltan jobb hangulatban leszünk estére!

 

RECEPT: A TÖKÉLETES TYÚKHÚSLEVES – AHOGY BORBÁS MARCSI KÉSZÍTI

Csirke, ecetes uborka

Kettő az egyben választás, ha valamilyen csirkét sütünk, és hozzá ecetes uborkát eszünk. A hús magas fehérjetartalma segít, hogy hamarabb enyhüljenek a másnaposság tünetei, az uborka pedig a só-víz háztartásunk visszaállításában segít, plusz a benne lévő nátrium is jót tesz! Jöhet a nyers uborkasaláta, de az ecetes uborka is, sőt, ha van otthon, kovászos uborka is – a savanyított, fermentált dolgok jót tesznek a gyomrunknak és az emésztést is nagyban segítik! 

 

Recept: CSIRKECOMB ZÖLDSÉGRAGUBAN

Vega változat: Spenót, bab

Ha nem kívánjuk a húst, érdemes fehérjében gazdag zöldséget választani alapanyagul (pl. bab, borsó), vagy spenótot, aminek kiemelkedően magas a folsav. és klorofillszintje, amelyek csökkentik a másnaposság tüneteit, segítik a méregtelenítést. Ráadásul könnyű tojással kombinálni a spenótot, ami, mint már tudjuk, szintén jót tesz ilyenkor!

 Recept:  SPENÓTOS PITE

 Recept: ALMÁS SPENÓTSALÁTA

 Recept: BABFŐZELÉK

 

Már követem az oldalt

X