Szendvicsuborka

Gasztro

Szendvicsuborka

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:

  • 1 kg uborka
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 kis fej hagyma finomra vágva
  • 1 ek mustármag
  • 1 ek egész fehér bors
  • 1 ek zellermag
  • 2,5 dl víz
  • 2,5 dl 5%-os almaecet
  • 3 ek. só
  • 20 dkg cukor

Elkészítés:

Az uborkákat megmossuk, és vastagabb szeletekre vágjuk (kb. 7 mm), majd egy nagyobb tálban összekeverjük egy evőkanál sóval és egy evőkanál cukorral. Közben a hagymát nagyon finomra, vékonyra szeleteljük. Ha az uborka már 10 percet állt a cukros-sós keverékben, akkor üvegekbe rétegezzük a hagymával és a friss kaporral. Ekkor egy picit megpuhul, de megőrzi a roppanós állagát is. A léhez felforraljuk a vizet az almacettel, és beleszórjuk a magokat is. Feloldjuk benne a maradék cukrot és a sót. Ezzel az oldattal öntjük fel az üvegeket, hogy a lé teljesen ellepje az uborkát. Ezután lezárjuk, és szárazdunsztba tesszük. Kb. egy hétig érleljük.

 

 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.