Hozzávalók:
- 1 kg uborka
- 1 csokor friss kapor
- 1 kis fej hagyma finomra vágva
- 1 ek mustármag
- 1 ek egész fehér bors
- 1 ek zellermag
- 2,5 dl víz
- 2,5 dl 5%-os almaecet
- 3 ek. só
- 20 dkg cukor
Elkészítés:
Az uborkákat megmossuk, és vastagabb szeletekre vágjuk (kb. 7 mm), majd egy nagyobb tálban összekeverjük egy evőkanál sóval és egy evőkanál cukorral. Közben a hagymát nagyon finomra, vékonyra szeleteljük. Ha az uborka már 10 percet állt a cukros-sós keverékben, akkor üvegekbe rétegezzük a hagymával és a friss kaporral. Ekkor egy picit megpuhul, de megőrzi a roppanós állagát is. A léhez felforraljuk a vizet az almacettel, és beleszórjuk a magokat is. Feloldjuk benne a maradék cukrot és a sót. Ezzel az oldattal öntjük fel az üvegeket, hogy a lé teljesen ellepje az uborkát. Ezután lezárjuk, és szárazdunsztba tesszük. Kb. egy hétig érleljük.
Ajánljuk még: