Gasztro

Borbás Marcsi rántottája

Reggeli a javából. 

A tojásrántottának számtalan változata létezik Magyarországon és a világ többi részén is. Az én kedvencem az egyik legegyszerűbb recept.

Hozzávalók: ( 4 főre)

  • 10 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés: 

Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat és az olívaolajat. Közben kézi habverővel jól kihabosítjuk a tíz darab friss (kb. 3-5 napos) tojást egy kevés sóval. Amikor közepesen meleg az olaj, akkor beleöntjük a tojást és várunk, amíg az alja kezd megszilárdulni. Ekkor óvatos mozdulatokkal, egy fakanál segítségével átforgatjuk a masszát, úgy, hogy ne törjük apróra az így kapott habkönnyű darabokat. Néhány perc után, amikor még jó szaftos a rántotta, levesszük a tűzről, és azonnal forrón tálaljuk.

Mivel egy kicsit édeskés ez a változat, ezért vajban pirított kenyérrel és édes paradicsommal a legfinomabb.

Ha pedig egy másik könnyű vacsorára, vagy gyors reggelire vágynátok, próbáljátok ki a bányicát!

Ajánljuk még:

Szerencsehozó szokások az új esztendőre

Annyira várjuk már, mint talán még soha, hogy végre a számláló eggyel többet mutasson a naptárban – ezzel talán a világ minden táján így vannak az emberek. Abban viszont nagyon is különbözünk, ahogy köszöntjük az új esztendőt, ahogy igyekszünk biztosra varázsolni a szerencsénket. A teljesség igénye nélkül idézünk fel pár érdekességet itthonról és a világ népeinek hagyományaiból.