Borbás Marcsi rántottája

Gasztro

Borbás Marcsi rántottája

Reggeli a javából. 

A tojásrántottának számtalan változata létezik Magyarországon és a világ többi részén is. Az én kedvencem az egyik legegyszerűbb recept.

Tovább olvasok

Hozzávalók: ( 4 főre)

  • 10 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés: 

Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat és az olívaolajat. Közben kézi habverővel jól kihabosítjuk a tíz darab friss (kb. 3-5 napos) tojást egy kevés sóval. Amikor közepesen meleg az olaj, akkor beleöntjük a tojást és várunk, amíg az alja kezd megszilárdulni. Ekkor óvatos mozdulatokkal, egy fakanál segítségével átforgatjuk a masszát, úgy, hogy ne törjük apróra az így kapott habkönnyű darabokat. Néhány perc után, amikor még jó szaftos a rántotta, levesszük a tűzről, és azonnal forrón tálaljuk.

Mivel egy kicsit édeskés ez a változat, ezért vajban pirított kenyérrel és édes paradicsommal a legfinomabb.

Ha pedig egy másik könnyű vacsorára, vagy gyors reggelire vágynátok, próbáljátok ki a bányicát!

Ajánljuk még:

Őszibarackos finomságok

Mi kerül a tányérba ott, ahol minden kertben őszibarackfák kelletik hamvas gyümölcseiket? Persze, hogy valami izgalmas őszibarack-költemény. Hol így, hol úgy. Mert nem csak nyersen, befőttnek meg lekvárnak terem, lesz belőle barackleves, gyümölcssaláta, sütemények és torták, szörp és csatni. És ha még mindig van barack, akkor megtöltjük, grillezzük, izgalmas fűszerekkel házasítjuk. Az őszibarackot sosem lehet megunni!