Borbás Marcsi rántottája

Gasztro

Borbás Marcsi rántottája

Reggeli a javából. 

A tojásrántottának számtalan változata létezik Magyarországon és a világ többi részén is. Az én kedvencem az egyik legegyszerűbb recept.

Hozzávalók: ( 4 főre)

  • 10 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés: 

Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat és az olívaolajat. Közben kézi habverővel jól kihabosítjuk a tíz darab friss (kb. 3-5 napos) tojást egy kevés sóval. Amikor közepesen meleg az olaj, akkor beleöntjük a tojást és várunk, amíg az alja kezd megszilárdulni. Ekkor óvatos mozdulatokkal, egy fakanál segítségével átforgatjuk a masszát, úgy, hogy ne törjük apróra az így kapott habkönnyű darabokat. Néhány perc után, amikor még jó szaftos a rántotta, levesszük a tűzről, és azonnal forrón tálaljuk.

Mivel egy kicsit édeskés ez a változat, ezért vajban pirított kenyérrel és édes paradicsommal a legfinomabb.

Ha pedig egy másik könnyű vacsorára, vagy gyors reggelire vágynátok, próbáljátok ki a bányicát!

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.