Bányica

Gasztro

Bányica

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 2 cs réteslap (8-10 db)
  • 15 dkg vaj olvasztva
  • 30 dkg lágyabb állagú feta sajt
  • 2 db mozzarella
  • 8 db tojás
  • 2 dl szódavíz
  • spenót, zöldbab, répa, spárga vagy egyéb zöldség

  

Tovább olvasok

Elkészítés: 

A réteslapokat kettesével kell megtölteni. A két egymásra fektetett lapot megcsorgatjuk egy kevés olvasztott vajjal, morzsolunk rá feta sajtot, egyenletesen ráhelyezünk néhány szelet mozzarellát és zöldségdarabot. Szinte bármilyen zöldséget használhatunk. Például spenótot, padlizsánt, cukkinit, rukkolát, zöldbabot vagy spárgát. Fontos, hogy ne rakjunk túl sok tölteléket a rétesbe, osszuk el a megadott mennyiséget. Amikor megtöltöttük a lapokat, akkor lazán feltekerjük őket, és egy kerek, alaposan kivajazott tűzálló tálba csigavonalban elhelyezzük.

Ha tele van a tepsi, még sütés előtt óvatosan, éles késsel sugárirányban szeletekre vágjuk a rétesrudakat. Ezután egy kézi habverővel kicsit kihabosítjuk a megsózott tojásokat, és hozzáöntjük a szódavizet. Ezt a keveréket egyenletesen a rétesekre öntjük, s mivel bevagdostuk a tekercseket, így be tud folyni a tojás a töltelék közé is. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Amikor a tekercs közepe is megemelkedik, és rázásra nem lötyög, valamint szép piros a teteje, tálalhatjuk is.

Ajánljuk még:

Öt világrész találkozik egy pici konyhában, és kész a csoda

Pastel de Nata, pastravaria, lavali lubnan, etióp leves – csak néhány fogás a Újabb ötven étel a nagyvilágból című szakácskönyvből. A kötet receptjeit a Pécsi Tudományegyetem ötezer külföldi és 17 ezer magyar diákjának kedvenceiből válogatták. Ahogy a nevéből is következik, ez már a második kiadvány, az elsőben főételek kaptak helyet, a mostaniban levesek, desszertek, saláták. Az egyetem szerint a gasztronómia az egyik útja annak, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a kultúrákat, a 130 országból érkezett külföldi diák számára pedig megerősíti, mennyire fontos a jelenlétük a mediterrán városban. 

 

Már követem az oldalt

X