Almás spenótsaláta

Gasztro

Színeket az asztalra

Almás spenótsaláta

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók (1 adaghoz):

  • 2 nagy marék Zabosfa bio bébispenót
  • ¼ fej lilahagyma
  • ¼ szem savanykás alma
  • 5 dkg feta
  • 20 szem tökmag

Öntet:

  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 ek fűszerecet (5%-os)
  • 1 kk dijoni mustár
  • frissen őrölt bors

 

Elkészítés:

A spenótot megmossuk, a lilahagymát vékonyan felkarikázzuk. Az almát vékony cikkekre vágjuk. Az öntethez a hozzávalókat krémesre kikeverjük, majd összeforgatjuk a zöldségekkel és az almával. A fetát a saláta tetejére morzsoljuk, majd rászórjuk a tökmagot, melyet akár meg is piríthatunk egy kicsit. Pillanatok alatt el is készül a spenótsalátánk.

A megjelenést a Zabosfa KerTÉSZ Kft. támogatta.