Hozzávalók
- 100 g vaj
- 25 g sertészsír
- 6 ek cukor
- 1 nagy tojás
- fél citrom héja
- 180 g finomliszt
- 2 púpos ek darált dió
- 2 tk sütőpor
- 1 kk só
- 2 db jó érett banán
- 2 ek csipkebogyólekvár
- 125 ml görög joghurt
- 1 banán a díszítéshez
Fotó: Antal Csilla
Elkészítés
A szobahőmérsékletű vajat a zsírral és a cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tojást, majd azzal is simára keverjük. Teszünk hozzá egy pici sót, és ízesítjük a citrom héjával. A lisztet elkeverjük a darált dióval és a sütőporral. A banánokat alaposan összetörjük, majd összedolgozzuk a joghurttal és a lekvárral. Ezután a lisztes és a banános keveréket is hozzáadjuk a vajas részhez, és az egészet simára keverjük. Nyugodtan dolgozhatunk végig robotgéppel.
Fotó: Antal Csilla
Egy kisebb, szögletes kenyérformát kibélelünk sütőpapírral, és ebbe simítjuk bele a masszát. A tetejét a maradék banánnal díszítjük úgy, hogy ügyesen félbevágjuk a gyümölcsöt, és a sütemény tetejére fektetjük. 175 fokos, előmelegített sütőben 60-70 percig sütjük.
Az állaga nagyon szaftos és puha, nagyon finom egy kis csipkelekvárral!
Ajánljuk még: