Banánkenyér

Gasztro

Banánkenyér

 Antal Csilla receptje

Hozzávalók

  • 100 g vaj
  • 25 g sertészsír
  • 6 ek cukor
  • 1 nagy tojás
  • fél citrom héja
  • 180 g finomliszt
  • 2 púpos ek darált dió
  • 2 tk sütőpor
  • 1 kk só
  • 2 db jó érett banán
  • 2 ek csipkebogyólekvár
  • 125 ml görög joghurt
  • 1 banán a díszítéshez

 

Tovább olvasok

Fotó: Antal Csilla

Elkészítés

A szobahőmérsékletű vajat a zsírral és a cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tojást, majd azzal is simára keverjük. Teszünk hozzá egy pici sót, és ízesítjük a citrom héjával. A lisztet elkeverjük a darált dióval és a sütőporral. A banánokat alaposan összetörjük, majd összedolgozzuk a joghurttal és a lekvárral. Ezután a lisztes és a banános keveréket is hozzáadjuk a vajas részhez, és az egészet simára keverjük. Nyugodtan dolgozhatunk végig robotgéppel.

Fotó: Antal Csilla 

Egy kisebb, szögletes kenyérformát kibélelünk sütőpapírral, és ebbe simítjuk bele a masszát. A tetejét a maradék banánnal díszítjük úgy, hogy ügyesen félbevágjuk a gyümölcsöt, és a sütemény tetejére fektetjük. 175 fokos, előmelegített sütőben 60-70 percig sütjük.

Az állaga nagyon szaftos és puha, nagyon finom egy kis csipkelekvárral!

Ajánljuk még:

Holnap nyit a Hagyományok Háza Ünnepváró Forgataga

A Hagyományok Háza életében a karácsonyi ünnepvárás az év legmeghittebb időszaka. Az idén december 6. és 8. között megrendezésre kerülő Ünnepváró Forgatag koncertekkel, bábelőadássokkal, ajándékkészítő műhelyekkel, mesével, gyerektáncházzal, kézműves vásárral és mesterségbemutatókkal, valamint kedvezményes kiadványárusítással várja a látogatókat. A különleges, minden korosztályt megszólító programsorozat egyik legizgalmasabb tevékenysége a kézműves műhelyekben zajlik, ahol hagyományos mesterségekből ihletett, kézzel készített ajándékokat lehet alkotni.