Banánkenyér

Gasztro

Banánkenyér

 Antal Csilla receptje

Hozzávalók:

  • 100 g vaj
  • 25 g sertészsír
  • 6 ek cukor
  • 1 nagy tojás
  • fél citrom héja
  • 180 g finomliszt
  • 2 púpos ek darált dió
  • 2 tk sütőpor
  • 1 kk só
  • 2 db jó érett banán
  • 2 ek csipkebogyólekvár
  • 125 ml görög joghurt
  • 1 banán a díszítéshez

 

Tovább olvasok
 
Antal Csilla
 

Elkészítés: 

A szobahőmérsékletű vajat a zsírral és a cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tojást, majd azzal is simára keverjük. Teszünk hozzá egy pici sót, és ízesítjük a citrom héjával. A lisztet elkeverjük a darált dióval és a sütőporral. A banánokat alaposan összetörjük, majd összedolgozzuk a joghurttal és a lekvárral. Ezután a lisztes és a banános keveréket is hozzáadjuk a vajas részhez, és az egészet simára keverjük. Nyugodtan dolgozhatunk végig robotgéppel.

Egy kisebb, szögletes kenyérformát kibélelünk sütőpapírral, és ebbe simítjuk bele a masszát. A tetejét a maradék banánnal díszítjük úgy, hogy ügyesen félbevágjuk a gyümölcsöt, és a sütemény tetejére fektetjük. 175 fokos, előmelegített sütőben 60-70 percig sütjük.

 
Antal Csilla
 

Az állaga nagyon szaftos és puha, nagyon finom egy kis csipkelekvárral!

 

 
 
 

 

 

Ajánljuk még:

Céklás receptek: izgalmas alapanyag, kevés kalóriával

A cékla legalább annyiféleképpen felhasználható, mint a burgonya: önállóan is finom, levesként, köretként szintén, de illik süteménybe, egytálételbe is. Az íze sokkal karakteresebb a krumplinál, viszont kevés benne a kalória. Sokféle hozzávalóval tud érdekes kombinációt alkotni: képzeljük el például kéksajttal és fehér borral vagy sötét kakaóval és keserű csokoládéval. Izgalmas.

 
X
Már követem az oldalt