Banánkenyér

Gasztro

Banánkenyér

 Antal Csilla receptje

Hozzávalók

  • 100 g vaj
  • 25 g sertészsír
  • 6 ek cukor
  • 1 nagy tojás
  • fél citrom héja
  • 180 g finomliszt
  • 2 púpos ek darált dió
  • 2 tk sütőpor
  • 1 kk só
  • 2 db jó érett banán
  • 2 ek csipkebogyólekvár
  • 125 ml görög joghurt
  • 1 banán a díszítéshez

 

Tovább olvasok

Fotó: Antal Csilla

Elkészítés

A szobahőmérsékletű vajat a zsírral és a cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tojást, majd azzal is simára keverjük. Teszünk hozzá egy pici sót, és ízesítjük a citrom héjával. A lisztet elkeverjük a darált dióval és a sütőporral. A banánokat alaposan összetörjük, majd összedolgozzuk a joghurttal és a lekvárral. Ezután a lisztes és a banános keveréket is hozzáadjuk a vajas részhez, és az egészet simára keverjük. Nyugodtan dolgozhatunk végig robotgéppel.

Fotó: Antal Csilla 

Egy kisebb, szögletes kenyérformát kibélelünk sütőpapírral, és ebbe simítjuk bele a masszát. A tetejét a maradék banánnal díszítjük úgy, hogy ügyesen félbevágjuk a gyümölcsöt, és a sütemény tetejére fektetjük. 175 fokos, előmelegített sütőben 60-70 percig sütjük.

Az állaga nagyon szaftos és puha, nagyon finom egy kis csipkelekvárral!