A diéta alatt kell egy kis kényeztetés is, nehogy besokalljunk.
Babfőzelék sült sonkával:
Hozzávalók:
- 1 bögre főtt bab
- 1 db. vöröshagyma
- 3-4 szelet füstölt sonka
- 2 ek. zsírszegény tejföl
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 tk. füstölt paprika
- 1 babérlevél
- Só
- Bors
Elkészítés:
Egy fél bögre babot beáztatunk, majd amikor jól megdagadtak a szemek, puhára főzzük egy vöröshagymával, 1-2 gerezd fokhagymával, egy babérlevéllel és sóval. Amikor megpuhult a bab, 3-4 hajszálvékony szelet (zsírszegény) füstölt sonkát egy serpenyőben plusz zsiradék nélkül szép ropogósra pirítunk.
Kivesszük a serpenyőből az elkészült sonkacsipszeket, és helyére öntjük a két evőkanálnyi zsírszegény tejfölt, amelyet ízesítünk egy kis reszelt fokhagymával, füstöltpaprikával és sóval. Elzárjuk a tüzet a serpenyő alatt, és belekeverjük fűszeres tejfölbe a lecsorgatott, de még forró főtt babot. Sonkacsipsszel tálaljuk.
Ez a recept is része Borbás Marcsi január havi menütervének, amelyet itt találsz. A hónap minden napjára ajánlunk egy-egy ételt az egy.hu több száz receptje közül, a hét elején pedig egy összeírt bevásárlólistával segítünk, hogy mindent el tudj készíteni az előtted álló napok során.
A menüterv így néz ki:
A cikksorozat korábbi receptjeit itt találod.
Ajánljuk még: