Babfőzelék sült sonkával | Vacsorázz Borbás Marcsival!

Gasztro

Babfőzelék sült sonkával | Vacsorázz Borbás Marcsival!

Borbás Marcsi receptje.

A diéta alatt kell egy kis kényeztetés is, nehogy besokalljunk.

Babfőzelék sült sonkával:

Hozzávalók:

  • 1 bögre főtt bab
  • 1 db. vöröshagyma
  • 3-4 szelet füstölt sonka
  • 2 ek. zsírszegény tejföl
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. füstölt paprika
  • 1 babérlevél
  • Bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Egy fél bögre babot beáztatunk, majd amikor jól megdagadtak a szemek, puhára főzzük egy vöröshagymával, 1-2 gerezd fokhagymával, egy babérlevéllel és sóval. Amikor megpuhult a bab, 3-4 hajszálvékony szelet (zsírszegény) füstölt sonkát egy serpenyőben plusz zsiradék nélkül szép ropogósra pirítunk.

Kivesszük a serpenyőből az elkészült sonkacsipszeket, és helyére öntjük a két evőkanálnyi zsírszegény tejfölt, amelyet ízesítünk egy kis reszelt fokhagymával, füstöltpaprikával és sóval. Elzárjuk a tüzet a serpenyő alatt, és belekeverjük fűszeres tejfölbe a lecsorgatott, de még forró főtt babot. Sonkacsipsszel tálaljuk.

Ez a recept is része Borbás Marcsi január havi menütervének, amelyet itt találsz. A hónap minden napjára ajánlunk egy-egy ételt az egy.hu több száz receptje közül, a hét elején pedig egy összeírt bevásárlólistával segítünk, hogy mindent el tudj készíteni az előtted álló napok során.

A menüterv így néz ki:

heti menü

A cikksorozat korábbi receptjeit itt találod.

 

Már követem az oldalt

X