Gasztro

Joghurtos pohárkrém: sütés nélküli finomság a pohárban

Sütés nélküli süti a javából!

Hozzávalók

  • 15 dkg háztartási keksz
  • 1 ek méz
  • 1 pohár joghurt
  • friss eper vagy más gyümölcs, poharanként 2-3 szem
  • díszítéshez kevés karamellaszórás és mentalevél

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A joghurtban keverjük el a mézet, a gyümölcsöket mossuk meg és aprítsuk falatnyi kockákra. Ezután daráljuk le a háztartási kekszet, majd szórjunk belőle egy ujjnyi vastag réteget a poharak aljára. 

Ha kész, dobjunk rá pár kanálnyit a joghurtból, arra mehet a friss gyümölcs, majd ismét joghurt. Ha megtelt a pohár, díszítésként szórjunk karamellaszószt, mentalevelet és esetleg még egy kis kekszet a poharakra. 

Plusz tipp: ha diétásabb édességet szeretnénk, használjunk darált zabot, esetleg cukormentes zabkekszet a háztartási keksz helyett!

Ajánljuk még:

Húsos táskával búcsúzunk a sárkánytól, köszöntjük a kígyót

A holdnaptár szerinti újév, vagy más néven a tavaszünnep, a kínaiak számára a legfontosabb ünnep, melyet a világ népességének egynegyede ünnepel. December 6-án felkerült az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének listájára a „kínai emberek tradicionális újévi ünnepléséhez kapcsolódó társadalmi szokásai”, ami nem csak dicsőség, hanem egy lehetőség, hogy minél többen megismerjék és átélhessék ezeket a hagyományokat. Az ünnep szerencsét, gazdagságot és boldogságot hozó szimbolikus jelentésű ételeinek nyomába eredtünk a budapesti kínai negyedbe, hogy hiteles forrásból ismerjük meg kínai újév finomságait.