Gasztro

Joghurtos pohárkrém: sütés nélküli finomság a pohárban

Sütés nélküli süti a javából!

Hozzávalók

  • 15 dkg háztartási keksz
  • 1 ek méz
  • 1 pohár joghurt
  • friss eper vagy más gyümölcs, poharanként 2-3 szem
  • díszítéshez kevés karamellaszórás és mentalevél

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A joghurtban keverjük el a mézet, a gyümölcsöket mossuk meg és aprítsuk falatnyi kockákra. Ezután daráljuk le a háztartási kekszet, majd szórjunk belőle egy ujjnyi vastag réteget a poharak aljára. 

Ha kész, dobjunk rá pár kanálnyit a joghurtból, arra mehet a friss gyümölcs, majd ismét joghurt. Ha megtelt a pohár, díszítésként szórjunk karamellaszószt, mentalevelet és esetleg még egy kis kekszet a poharakra. 

Plusz tipp: ha diétásabb édességet szeretnénk, használjunk darált zabot, esetleg cukormentes zabkekszet a háztartási keksz helyett!

Ajánljuk még:

Szerencsehozó szokások az új esztendőre

Annyira várjuk már, mint talán még soha, hogy végre a számláló eggyel többet mutasson a naptárban – ezzel talán a világ minden táján így vannak az emberek. Abban viszont nagyon is különbözünk, ahogy köszöntjük az új esztendőt, ahogy igyekszünk biztosra varázsolni a szerencsénket. A teljesség igénye nélkül idézünk fel pár érdekességet itthonról és a világ népeinek hagyományaiból.