Joghurtos pohárkrém: sütés nélküli finomság a pohárban

Gasztro

Joghurtos pohárkrém: sütés nélküli finomság a pohárban

Sütés nélküli süti a javából!

Hozzávalók

  • 15 dkg háztartási keksz
  • 1 ek méz
  • 1 pohár joghurt
  • friss eper vagy más gyümölcs, poharanként 2-3 szem
  • díszítéshez kevés karamellaszórás és mentalevél

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A joghurtban keverjük el a mézet, a gyümölcsöket mossuk meg és aprítsuk falatnyi kockákra. Ezután daráljuk le a háztartási kekszet, majd szórjunk belőle egy ujjnyi vastag réteget a poharak aljára. 

Ha kész, dobjunk rá pár kanálnyit a joghurtból, arra mehet a friss gyümölcs, majd ismét joghurt. Ha megtelt a pohár, díszítésként szórjunk karamellaszószt, mentalevelet és esetleg még egy kis kekszet a poharakra. 

Plusz tipp: ha diétásabb édességet szeretnénk, használjunk darált zabot, esetleg cukormentes zabkekszet a háztartási keksz helyett!

Ajánljuk még:

„Rőzsét, rőzsét, adjanak rőzsét! Ha nem adnak rőzsét, elvisszük a tőkét!” – Szent Iván éji hagyományok

Ha azt mondod, szerelem, azt mondom, tűzugrás. Ha azt mondod, varázslatok éjszakája, azt mondom, szent ünnep. Ha azt mondod, Keresztelő Szent János, azt mondom, Szent Iván. A nyári napforduló előtt néhány nappal tüzek gyúlnak, régi hagyományok kelnek életre, a hosszú nappalt és a rövid éjszakát, a fény eljövetelét ünnepeljük. De hogy valójában miről is szól ez a tüzes-mágikus éjszaka, hogyan lett a pogány rituáléból keresztény ünnep, miért Iván és nem János, s vajon hogyan él tovább a hagyomány, arról Burján István néprajzkutatóval beszélgettünk.