Vacsorázz Borbás Marcsival! – Csirkecomb zöldségraguban

Gasztro

Vacsorázz Borbás Marcsival! – Csirkecomb zöldségraguban

Borbás Marcsi receptje.

A zöldség és a hús a legtökéletesebb párosítás egy diéta esetén: van benne szinte minden, amire szüksége van a szervezetnek; például fehérje és vitaminok, emellé pedig nagyon finom is! A mai gyors vacsoratippem tehát egy csirkecomb, sok-sok zöldséggel!

 

Csirkecomb zöldségraguban

Tovább olvasok

Hozzávalók: (1 főre)

  • 1 db csirkecomb
  • 1 db sárgarépa
  • 1 szál újhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 2 marék vékonyra vágott kelkáposzta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Kakukkfű
  • Só, bors

Elkészítés:

Néhány csepp olajban megpirítjuk a besózott csirkecombot. A pirítást a bőrös felével kezdjük, hogy a felesleges zsiradék ki tudjon sülni belőle. Amikor már minden oldala piros, akkor rászórjuk a vékony csíkokra vágott, besózott zöldségeket és egy kis kakukkfüvet. Amennyiben van hús- vagy zöldséglevesünk, akkor azt, ha nincs, akkor 1-2 deciliter vizet öntsünk alá, majd fedjük le. Addig dinszteljük a ragut, amíg a hús át nem puhul. Ez egy kisebb comb esetébe az átpirítást követően kb. tizenöt perc.

A raguba lehet bele tenni bármilyen zöldséget, ami otthon van; zellert, fehérrépát, fodroskelt stb. Tálalásnál szórjuk meg az egészet frissen őrölt borssal, és forrón fogyasszuk!

Ez a recept is része Borbás Marcsi január havi menütervének, amelyet itt találsz. A hónap minden napjára ajánlunk egy-egy ételt az egy.hu több száz receptje közül, a hét elején pedig egy összeírt bevásárlólistával segítünk, hogy mindent el tudj készíteni az előtted álló napok során.

A menüterv így néz ki:

heti menü

A hónap menütervét és az első hét bevásárlólistáját itt találod, a második hét bevásárlólistáját pedig itt 

A Vacsorázz Borbás Marcsival-cikksorozat eredetileg
2020 januárjában futott az egy.hu oldalán,
sok receptet már onnan is ismerhettek.
A benne szereplő összes receptet megtaláljátok itt.

Ajánljuk még:

„Évente minimum 300 különböző új receptet főzünk meg együtt”: Borbás Marcsival és Antal Csillával a Konyhám 200. adása kapcsán beszélgettünk

Borbás Marcsi Konyhám sorozatának 200-ik adását látjuk ma az egy.hu oldalán. Ez alkalomból páros interjú keretében villantjuk fel a műsor készítésének kulisszatitkait. Antal Csilla tíz éve segíti Marcsit a konyhában. Ahol egyikük mozdulata véget ér, ott kezdődik a másiké: ebből a szimbiózisból bontakoznak ki hétről-hétre a sokunk által kedvelt finomabbnál-finomabb receptek. 

 

Már követem az oldalt

X