A zöldség és a hús a legtökéletesebb párosítás egy diéta esetén: van benne szinte minden, amire szüksége van a szervezetnek; például fehérje és vitaminok, emellé pedig nagyon finom is! A mai gyors vacsoratippem tehát egy csirkecomb, sok-sok zöldséggel!
Csirkecomb zöldségraguban
Hozzávalók: (1 főre)
- 1 db csirkecomb
- 1 db sárgarépa
- 1 szál újhagyma
- 1 db paradicsom
- 2 marék vékonyra vágott kelkáposzta
- 1 gerezd fokhagyma
- Kakukkfű
- Só, bors
Elkészítés:
Néhány csepp olajban megpirítjuk a besózott csirkecombot. A pirítást a bőrös felével kezdjük, hogy a felesleges zsiradék ki tudjon sülni belőle. Amikor már minden oldala piros, akkor rászórjuk a vékony csíkokra vágott, besózott zöldségeket és egy kis kakukkfüvet. Amennyiben van hús- vagy zöldséglevesünk, akkor azt, ha nincs, akkor 1-2 deciliter vizet öntsünk alá, majd fedjük le. Addig dinszteljük a ragut, amíg a hús át nem puhul. Ez egy kisebb comb esetébe az átpirítást követően kb. tizenöt perc.
A raguba lehet bele tenni bármilyen zöldséget, ami otthon van; zellert, fehérrépát, fodroskelt stb. Tálalásnál szórjuk meg az egészet frissen őrölt borssal, és forrón fogyasszuk!
Ez a recept is része Borbás Marcsi január havi menütervének, amelyet itt találsz. A hónap minden napjára ajánlunk egy-egy ételt az egy.hu több száz receptje közül, a hét elején pedig egy összeírt bevásárlólistával segítünk, hogy mindent el tudj készíteni az előtted álló napok során.
A menüterv így néz ki:
A hónap menütervét és az első hét bevásárlólistáját itt találod, a második hét bevásárlólistáját pedig itt.
A Vacsorázz Borbás Marcsival-cikksorozat eredetileg
2020 januárjában futott az egy.hu oldalán,
sok receptet már onnan is ismerhettek.
A benne szereplő összes receptet megtaláljátok itt.
Ajánljuk még: