HÉTKÖZNAPI EBÉD ZÖLDSÉGEKKEL: SAKSUKA
Még nyár van, élvezzük ki – készülhet lecsó, vagy annak egy elegánsabb formája, a saksuka!
TÖLTÖTT CUKKINI: LAKTATÓ ZÖLDSÉGES FOGÁS
Aki szereti a cukkinit, biztos csinált már a nyáron egy jó húsos változatot. Ezen a héten próbáld ki a töltött változatot úgy, ahogy Borbás Marcsi készíti!
FRANKFURTI LEVES
Ha egyszer hétköznapi ebédreceptről van szó, nem maradhat ki egy jó leves! Ebben van hús is, zöldség is, ráadásul a gyerekek is szeretik!
GRÍZES TÉSZTA
Ha már gyerekek: néha tegyünk a kedvükre – és a sajátunkra is – készítsünk el egy finom, de leginkább szupergyors fogást, a grízes tésztát!
KÁPOSZTÁS TÉSZTA
Ha pedig nincs gyerek a háznál, és karakteresebb, de ugyanolyan gyors tésztára vágytok, jöhet egy jó káposztás változat?
SPENÓTOS PITE
Ebben a receptben az a nagyon jó, hogy előző nap is összedobhatjátok, mert hidegen is kiváló, de frissen elkészíteni se nagy ördöngösség!
GOMBÁS-SPENÓTOS QUESADILLA
Nem szendvics, de majdnem – a quesadilla igazi rohanós napok ebédje!
HÉTKÖZNAPI EBÉD, EXTRÁSAN: INDIAI VAJAS CSIRKE
Ha szimpatikus, hogy a spenótos pitének nem árt a korai elkészítés, akkor ezt a csirkét különösen szeretni fogod: ennek még használ is, ha állhat egy napot a hűtőben! Akkor lesz igazán fűszeres, zamatos és extrán finom!
SÜLT OLDALAS ZÖLDBABFŐZELÉKKEL
Nyáron egy jó főzeléket összedobni tényleg nem telik semmiben – zöldbabszezonban természetesen ezt (is) ajánljuk. A sült oldalas pedig hidegen-melegen nagyszerű választás mellé!
CÉZÁRSALÁTA: FRISS, EGÉSZSÉGES, GYORS!
Ha annyira hétköznapi ebédet szeretnétek, hogy főzni se (nagyon) kelljen hozzá, akkor jöhet egy saláta! Ha elvitelre pakoljátok, arra figyeljetek, hogy alulra kerüljön az öntet és a szaftosabb alapanyagok, felülre pedig a megmosott saláta!
Ajánljuk még: