Hétköznapi ebédreceptek: 10 ötlet, mit főzz a héten!

Gasztro

Hétköznapi ebédreceptek: 10 ötlet, mit főzz a héten!

 Hétköznapi ebédek receptjét mutatjuk: rögtön 10 szuper fogást!

HÉTKÖZNAPI EBÉD ZÖLDSÉGEKKEL: SAKSUKA

Még nyár van, élvezzük ki – készülhet lecsó, vagy annak egy elegánsabb formája, a saksuka!

hetkoznapi-ebed-recept

 

Tovább olvasok

TÖLTÖTT CUKKINI: LAKTATÓ ZÖLDSÉGES FOGÁS

Aki szereti a cukkinit, biztos csinált már a nyáron egy jó húsos változatot. Ezen a héten próbáld ki a töltött változatot úgy, ahogy Borbás Marcsi készíti!

 

FRANKFURTI LEVES

Ha egyszer hétköznapi ebédreceptről van szó, nem maradhat ki egy jó leves! Ebben van hús is, zöldség is, ráadásul a gyerekek is szeretik! 

hetkoznapi-ebed-recept

 

GRÍZES TÉSZTA

Ha már gyerekek: néha tegyünk a kedvükre – és a sajátunkra is – készítsünk el egy finom, de leginkább szupergyors fogást, a grízes tésztát!

 

KÁPOSZTÁS TÉSZTA

Ha pedig nincs gyerek a háznál, és karakteresebb, de ugyanolyan gyors tésztára vágytok, jöhet egy jó káposztás változat?

 

SPENÓTOS PITE

Ebben a receptben az a nagyon jó, hogy előző nap is összedobhatjátok, mert hidegen is kiváló, de frissen elkészíteni se nagy ördöngösség! 

hetkoznapi-ebed-recept

 

GOMBÁS-SPENÓTOS QUESADILLA

Nem szendvics, de majdnem – a quesadilla igazi rohanós napok ebédje!

hetkoznapi-ebed-recept

 

HÉTKÖZNAPI EBÉD, EXTRÁSAN: INDIAI VAJAS CSIRKE

Ha szimpatikus, hogy a spenótos pitének nem árt a korai elkészítés, akkor ezt a csirkét különösen szeretni fogod: ennek még használ is, ha állhat egy napot a hűtőben! Akkor lesz igazán fűszeres, zamatos és extrán finom!

hetkoznapi-ebed-recept

 

SÜLT OLDALAS ZÖLDBABFŐZELÉKKEL

Nyáron egy jó főzeléket összedobni tényleg nem telik semmiben – zöldbabszezonban természetesen ezt (is) ajánljuk. A sült oldalas pedig hidegen-melegen nagyszerű választás mellé!

 

CÉZÁRSALÁTA: FRISS, EGÉSZSÉGES, GYORS!

Ha annyira hétköznapi ebédet szeretnétek, hogy főzni se (nagyon) kelljen hozzá, akkor jöhet egy saláta! Ha elvitelre pakoljátok, arra figyeljetek, hogy alulra kerüljön az öntet és a szaftosabb alapanyagok, felülre pedig a megmosott saláta!

 

Ajánljuk még:

Receptválogatás május elsejei grillpartihoz

Ha szerencsénk van, és az időjárás is kegyes lesz hozzánk, ma akár az egész napot a szabadban tölthetjük. Sokan az idei első grillpartit tervezzük, és már csak egy jó ötlet választ el attól, hogy igazán fenséges falatokat pirítsunk magunknak és barátainknak. Összegyűjtöttünk néhány receptet, hogy ne kelljen keresgélned, ha szabd tűzön sütögetnél. Jó étvágyat!

 

Már követem az oldalt

X