Laktató zöldséges fogás: töltött padlizsán és cukkini

Gasztro

Laktató zöldséges fogás: töltött padlizsán és cukkini

 Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:

A töltelékhez:

  • 40 dkg darált dagadó (de bármilyen más darált sertéshús jó)
  • bors

Cukkinihez:

  • 1 db tölteni való cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • krémsajt
  • friss petrezselyem

Padlizsánhoz:

  • 1 db tölteni való padlizsán
  • fokhagyma
  • paradicsomszósz
  • friss bazsalikom

Elkészítés:

A cukkinit és a padlizsánt különböző töltelékkel készítjük, ezért a darált húst megfelezzük. Mindkét zöldséget félbe vágjuk, és a közepüket egy kis kanállal kitisztítjuk, majd egyesével elkészítjük a tölteléket.

A cukkini elkészítése:

Egy kevés olajon felrakjuk az apró kockára vágott vöröshagymát párolódni. A darált dagadót hozzáadjuk a dinsztelődő hagymához, majd kicsit megborsozzuk. Figyeljünk rá, hogy  a húst ne szárítsuk ki teljesen. Ha átpuhult, akkor levesszük a tűzről, és egy tálba rakjuk kihűlni.

A kihűlt hagymás húshoz hozzáadunk egy kis krémsajtot és felaprított petrezselymet. Jó alaposan összekeverjük, és a félbe vágott cukkinibe töltjük.

A padlizsán elkészítése:

A padlizsán töltelékéhez vékonyra vágott fokhagymakarikákat felrakunk egy kis olajban pirulni, majd hozzáadjuk a darált húst. Paradicsomszószt és bazsalikomot keverünk hozzá, majd megpároljuk. Amikor kihűlt, hasonlóan a cukkinihez ezt is betöltjük a félbe vágott padlizsánba.

Végül a padlizsánt és a cukkinit is megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokon addig sütjük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Plusz tipp, bármelyik recepthez: próbáljunk a töltelékkel bátran variálni, ha valamilyen különleges ízre vágynánk! 

Marcsi ezt az ételt az Agrármarketing Centrummal együttműködésben ebben a videóban készítette el: 

Ajánljuk még:

A TÖKÉLETES ROPOGÓS CSÁSZÁRHÚS (VIDEÓ)

KÜLÖNLEGES HÁZI BURGER, HA OLCSÓBBAN ENNÉL JÓT

A KLASSZIKUS ARANYGALUSKA