Töltött cukkini: laktató zöldséges fogás

Gasztro

Töltött cukkini: laktató zöldséges fogás

Borbás Marcsi receptje egy jó töltött cukkinihez!

Hozzávalók

A töltelékhez:

  • 40 dkg darált dagadó (de bármilyen más darált sertéshús jó)
  • bors

A cukkinihez:

  • 1 db tölteni való cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • krémsajt
  • friss petrezselyem

 

Tovább olvasok

Elkészítés

Egy kevés olajon felrakjuk az apró kockára vágott vöröshagymát párolódni. A darált dagadót hozzáadjuk a dinsztelődő hagymához, majd kicsit megborsozzuk. Figyeljünk rá, hogy  a húst ne szárítsuk ki teljesen. Ha átpuhult, akkor levesszük a tűzről, és egy tálba rakjuk kihűlni.

A kihűlt hagymás húshoz hozzáadunk egy kis krémsajtot és felaprított petrezselymet. Jó alaposan összekeverjük, és a félbe vágott cukkinibe töltjük.

Tipp: próbáljunk a töltelékkel bátran variálni, ha valamilyen különleges ízre vágynánk! 

Marcsi ezt az ételt így készítette el: 

Ajánljuk még:

Legősibb főfoglalkozásunkból ered a karácsonyi menü egyik főszereplője, a halászlé

A magyar konyha háromféle halászlécsoportot különböztet meg: a dunai, a tiszai és a balatoni halászlét – legnagyobb vizeink szerinti értelemszerű csoportosításban. Mindhárom ételfajta közös jellemzője, hogy három fő alapanyagból készülnek: halhúsból, hagymából és pirospaprikából. A különbség az elkészítés módjában és a tálalás jellegzetességeiben rejlik.