Töltött cukkini: laktató zöldséges fogás

Gasztro

Töltött cukkini: laktató zöldséges fogás

 Borbás Marcsi receptje egy jó töltött cukkinihez!

Hozzávalók:

A töltelékhez:

  • 40 dkg darált dagadó (de bármilyen más darált sertéshús jó)
  • bors

Cukkinihez:

  • 1 db tölteni való cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • krémsajt
  • friss petrezselyem

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Egy kevés olajon felrakjuk az apró kockára vágott vöröshagymát párolódni. A darált dagadót hozzáadjuk a dinsztelődő hagymához, majd kicsit megborsozzuk. Figyeljünk rá, hogy  a húst ne szárítsuk ki teljesen. Ha átpuhult, akkor levesszük a tűzről, és egy tálba rakjuk kihűlni.

A kihűlt hagymás húshoz hozzáadunk egy kis krémsajtot és felaprított petrezselymet. Jó alaposan összekeverjük, és a félbe vágott cukkinibe töltjük.

Plusz tipp, bármelyik recepthez: próbáljunk a töltelékkel bátran variálni, ha valamilyen különleges ízre vágynánk! 

Marcsi ezt az ételt így készítette el: 

Ajánljuk még:

Megvezethetünk, vagy mindent tudsz? Igaz-hamis kvízünk a tejről!

A tejtermékeket esszük, isszuk szinte mindennap, sőt, a laktózmentes változatok térhódításával még többen vagyunk, akik élvezhetjük a gőzölgő habos tej, a szuperegészséges kefir vagy éppen a melegszendvicsre olvadó sajt ízét. De vajon mennyit tudunk konyhánk állandó szereplőiről? Kvízünkből kiderül! 

 

Már követem az oldalt

X