Töltött cukkini: laktató zöldséges fogás

Gasztro

Töltött cukkini: laktató zöldséges fogás

Borbás Marcsi receptje egy jó töltött cukkinihez!

Hozzávalók

A töltelékhez:

  • 40 dkg darált dagadó (de bármilyen más darált sertéshús jó)
  • bors

A cukkinihez:

  • 1 db tölteni való cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • krémsajt
  • friss petrezselyem

 

Tovább olvasok

Elkészítés

Egy kevés olajon felrakjuk az apró kockára vágott vöröshagymát párolódni. A darált dagadót hozzáadjuk a dinsztelődő hagymához, majd kicsit megborsozzuk. Figyeljünk rá, hogy  a húst ne szárítsuk ki teljesen. Ha átpuhult, akkor levesszük a tűzről, és egy tálba rakjuk kihűlni.

A kihűlt hagymás húshoz hozzáadunk egy kis krémsajtot és felaprított petrezselymet. Jó alaposan összekeverjük, és a félbe vágott cukkinibe töltjük.

Tipp: próbáljunk a töltelékkel bátran variálni, ha valamilyen különleges ízre vágynánk! 

Marcsi ezt az ételt így készítette el: 

Ajánljuk még:

Ahány ház, annyi szokás – ázsiai leveskalauz, a pho -tól a tom yum-ig

Leveses nemzet vagyunk: előételként és fő fogásként is szeretjük a szerényebb és gazdagabb leveket. Ázsiában sincs ez másként: Kínától Thaiföldig isszák, szürcsölik, kanalazzák, pálcikával eszik a könnyű és akár reggelire fogyasztható, valamint a fajsúlyosabb, egész étkezést kitöltő, tésztás-húsos variációkat. Amióta a ‘90-es években megismerkedtünk az első „csípős-savanyúval”, van egyféle vonzódás és több divathullámot is megéltünk már – vegyük csak a pho-t vagy éppen a ramen trendjét.