Frankfurti leves

Gasztro

Frankfurti leves

Télen-nyáron frissítő és tápláló ez a leves.

Hozzávalók

  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • 2 közepes burgonya
  • 2 pár virsli
  • fél pohár tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor majoranna
  • só, őrölt fehérbors
  • 15 dkg sertészsír

Elkészítés

A finomra vágott hagymát a zsír felén megpirítjuk, majd belerakjuk az átnyomott fokhagymát, kicsit átforgatjuk, majd rádobjuk a kockára vágott burgonyát, és a torzsájától megfosztott, kockára vágott kelkáposztát. Csontlével vagy vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk. Friss zöldségek esetén 4-5 percet forraljuk. (újkrumpli, újkelkáposzta).

A tejfölből és a lisztből habarást készítünk. Hőkiegyenlítés után (a forró levesből a habarásba keverünk lehetőleg csak levet egy merőkanállal, és elkeverjük) a levesbe öntjük, megszórjuk a finomra vágott friss majorannával. A virslit felkarikázzuk, a zsír másik felén megpirítjuk, és a zsiradékkal együtt a levesre öntjük, összekeverjük. Forrón tálaljuk.

Gottwald HotelGottwald Szilárd receptje