Hozzávalók
- 1 kisebb fej kelkáposzta
- 2 közepes burgonya
- 2 pár virsli
- fél pohár tejföl
- 1 ek liszt
- 1 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor majoranna
- só, őrölt fehérbors
- 15 dkg sertészsír
Elkészítés
A finomra vágott hagymát a zsír felén megpirítjuk, majd belerakjuk az átnyomott fokhagymát, kicsit átforgatjuk, majd rádobjuk a kockára vágott burgonyát, és a torzsájától megfosztott, kockára vágott kelkáposztát. Csontlével vagy vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk. Friss zöldségek esetén 4-5 percet forraljuk. (újkrumpli, újkelkáposzta).
A tejfölből és a lisztből habarást készítünk. Hőkiegyenlítés után (a forró levesből a habarásba keverünk lehetőleg csak levet egy merőkanállal, és elkeverjük) a levesbe öntjük, megszórjuk a finomra vágott friss majorannával. A virslit felkarikázzuk, a zsír másik felén megpirítjuk, és a zsiradékkal együtt a levesre öntjük, összekeverjük. Forrón tálaljuk.
Gottwald Hotel, Gottwald Szilárd receptje