Frankfurti leves

Gasztro

Frankfurti leves

Télen-nyáron frissítő és tápláló ez a leves. 

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • 2 közepes burgonya
  • 2 pár virsli
  • fél pohár tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor majoranna
  • só, őrölt fehérbors
  • 15 dkg sertészsír

Tovább olvasok

Elkészítés: 

A finomra vágott hagymát a zsír felén megpirítjuk, majd belerakjuk az átnyomott fokhagymát, kicsit átforgatjuk, majd rádobjuk a kockára vágott burgonyát, és a torzsájától megfosztott, kockára vágott kelkáposztát. Csontlével vagy vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk. Friss zöldségek esetén 4-5 percet forraljuk. (újkrumpli, újkelkáposzta).

A tejfölből és a lisztből habarást készítünk. Hőkiegyenlítés után (a forró levesből a habarásba keverünk lehetőleg csak levet egy merőkanállal, és elkeverjük) a levesbe öntjük, megszórjuk a finomra vágott friss majorannával. A virslit felkarikázzuk, a zsír másik felén megpirítjuk, és a zsiradékkal együtt a levesre öntjük, összekeverjük. Forrón tálaljuk.

Ez a recept is része Borbás Marcsi február havi menütervének, amelyet itt találsz. A hónap minden napjára ajánlunk egy-egy ételt az egy.hu több száz receptje közül, a hét elején pedig egy összeírt bevásárlólistával segítünk, hogy mindent el tudj készíteni az előtted álló napok során. 

Gottwald HotelGottwald Szilárd receptje

 

Már követem az oldalt

X