Hozzávalók:
- 1 kisebb fej kelkáposzta
- 2 közepes burgonya
- 2 pár virsli
- fél pohár tejföl
- 1 ek liszt
- 1 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor majoranna
- só, őrölt fehérbors
- 15 dkg sertészsír
Elkészítés:
A finomra vágott hagymát a zsír felén megpirítjuk, majd belerakjuk az átnyomott fokhagymát, kicsit átforgatjuk, majd rádobjuk a kockára vágott burgonyát, és a torzsájától megfosztott, kockára vágott kelkáposztát. Csontlével vagy vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk. Friss zöldségek esetén 4-5 percet forraljuk. (újkrumpli, újkelkáposzta).
A tejfölből és a lisztből habarást készítünk. Hőkiegyenlítés után (a forró levesből a habarásba keverünk lehetőleg csak levet egy merőkanállal, és elkeverjük) a levesbe öntjük, megszórjuk a finomra vágott friss majorannával. A virslit felkarikázzuk, a zsír másik felén megpirítjuk, és a zsiradékkal együtt a levesre öntjük, összekeverjük. Forrón tálaljuk.
Ez a recept is része Borbás Marcsi február havi menütervének, amelyet itt találsz. A hónap minden napjára ajánlunk egy-egy ételt az egy.hu több száz receptje közül, a hét elején pedig egy összeírt bevásárlólistával segítünk, hogy mindent el tudj készíteni az előtted álló napok során.
Gottwald Hotel, Gottwald Szilárd receptje
Ajánljuk még:
Vörösboros marharagu
Diótorta
Hat narancsos dekoráció, amely fillérekből teszi szebbé a karácsonyt
„Az ünnepet ki kell böjtölni” – Adventi beszélgetés Várszegi Asztrik atyával
Hagyományok, várakozás, ünnep – ismerős szavak, de vajon van-e valódi tartalmuk mai világunkban? A várakozás értelméről és felemelő öröméről, az ünnep megélésének lehetőségéről, az elvégzett munkát követő felszabadult nyugalomról Várszegi Asztrik atyával, nyugalmazott pannonhalmi főapáttal beszélgettünk.