Gombás-spenótos quesadilla

Gasztro

Gombás-spenótos quesadilla

Itthon is egyre népszerűbb ez a mexikói étel, nem véletlenül. 

Hozzávalók

  • 1 kanál olívaolaj
  • 250 g gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy marék friss spenót
  • 3 tojás
  • só, bors
  • egy csomag tortilla-lap

Elkészítés

A két gerezd apróra vágott fokhagymát pirítsuk meg egy kevés olívaolajon. Adjuk hozzá a felszeletelt gombát, majd sózzuk borsozzuk. Amikor a gomba megpuhult és karamellizálódott, szórjuk rá a friss spenótot. Miután a spenót is megdinsztelődött, keverjük hozzá a három egész tojást, és süssük a kívánt állagig.

A tortilla-lapok mindkét oldalát pirítsuk meg. Ezután még a serpenyőben halmozzunk a tortillára egy adagot a spenótos, gombás töltelékből. Reszeljünk rá ízlés szerint egy kevés sajtot, és hajtsuk félbe a lapokat. Ilyenkor még hagyhatjuk őket pirulni egy rövid ideig.

Tálalásnál adjunk mellé salsa szószt.

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.