Cézársaláta: friss, egészséges, gyors!

Gasztro

Cézársaláta: friss, egészséges, gyors!

Friss és megunhatatlan cézársaláta Borbás Marcsi receptje alapján.

Hozzávalók

A salátához: 

  • egy fej zsenge római saláta
  • 5 dkg parmezán
  • szikkadt kenyér 
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma

Az öntethez:

  • 2 tojássárgája
  • 1/2 citrom leve
  • 1/2 dl olívaolaj
  • só, bors
  • 2-3 szardelladarabka
  • 3-4 szem kapribogyó
  • fokhagyma
  • 1 tk Worcester szósz
  • 50 dkg csirkemell
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek szőlőmagolaj
  • zöldfűszerek

 

Tovább olvasok

A csirkemellet egy forró, vékonyan kiolajozott vasserpenyőben sütni kezdjük. Amikor a hús elengedi a serpenyőt, akkor fordítsuk meg. Vigyázzunk, ne szurkáljuk meg közben! Amikor a hússzeletek minden oldala megpirult, dobjunk rájuk egy-egy kocka vajat, szórjuk meg zöldfűszerekkel, majd fedjük le a serpenyőt. Ezután húzzuk le a tűzről, és hagyjuk a húst pihenni még 6-7 percet. 

Az öntethez a kőmozsarunk aljában durvára összetörünk egy hámozott fokhagymagerezdet, majd hozzáadjuk a szardellát, és pépesítjük. Belekeverünk két tojássárgáját, fél dl olívaolajat, egy kávéskanálnyi Worcester szószt, néhány csepp citromlevet, sót és frissen őrölt fekete borsot.

Egy serpenyőben felmelegítünk fél dl olívaolajat, beleteszünk 2-3 szétroppantott fokhagymagerezdet, amelyeket egy perc után ki is veszünk. Ebben a fokhagymás olajban megpirítjuk az apró kockára vágott, szikkadt kenyeret.   

A tálaláshoz a római salátát leveleire szedjük, megmossuk, egy papírtörlővel leitatjuk róluk a vizet, és egy tálra sorakoztatjuk. A levelekre néhány szelet csirkemellet és egy-egy kanál pirított kenyérkockát teszünk, majd meglocsoljuk az öntettel, és gazdagon megszórjuk parmezánforgáccsal.

Bármilyen hússal vagy hallal, de akár anélkül is készíthetjük.

Ajánljuk még:

Receptválogatás május elsejei grillpartihoz

Ha szerencsénk van, és az időjárás is kegyes lesz hozzánk, ma akár az egész napot a szabadban tölthetjük. Sokan az idei első grillpartit tervezzük, és már csak egy jó ötlet választ el attól, hogy igazán fenséges falatokat pirítsunk magunknak és barátainknak. Összegyűjtöttünk néhány receptet, hogy ne kelljen keresgélned, ha szabd tűzön sütögetnél. Jó étvágyat!

 

Már követem az oldalt

X