A töltött káposztát többféleképpen is készítheted! 6 receptet hoztunk

Gasztro

Ünnep

A töltött káposztát többféleképpen is készítheted! 6 receptet hoztunk

Azt hiszitek, csak egyféleképpen lehet elkészíteni az ünnepi töltött káposztát? Dehogy! Mutatjuk a recepteket, így mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt: van exkluzív, hagyományos, diétás, és olyan is, ami földhöz vág, pedig vegetáriánus. A savanyú káposztát régen a „magyarok címere” névvel illették, hiszen rengeteg olyan receptünk volt, amelynek ez a fő alapanyaga. Mindenütt közkedvelt, még sincs belőle két egyforma.

TEPSIS TÖLTÖTT KÁPOSZTA

Az egyik kedvencünk, fehérborral, besamel-mártással készül.

toltott-kaposzta-tepsis
Tovább olvasok

TÖLTÖTT KÁPOSZTA, AHOGY BORBÁS MARCSI KÉSZÍTI

Avagy alföldi nevén: szárma. Ez a hagyományosabb változat, jó sok savanyú káposztával és füstölt hússal.

toltott_kaposzta_borbas_marcsi

 

TÖLTÖTT KÁPOSZTA – EXKLUZÍV

Ha valami egészen különleges változattal szeretnél előrukkolni, akkor íme: kolbászmorzsával, medvehagymával, hagymacsírával, kovászolt káposztával készül. Időben kezdjük el! Farkas Richárd receptje.

kulonleges-toltott-kaposzta

 

SZATMÁRI TÖLTÖTT KÁPOSZTA

Ez is különleges recept, csak másképpen! Többek között mangalicasonkával, kukoricadarával, édes káposztával. Érdemes kipróbálni...

szatmari_toltott_kaposzta

 

VEGETÁRIÁNUS TÖLTÖTT KÁPOSZTA

Vegetáriánusként sem kell kimaradni a hagyományos karácsonyi ételekből! Ez nem az a típusú recept, amikor a húsmentes változat megpróbálja leutánozni az eredeti ízvilágot, persze, sikertelenül. Mi nem ezt a vonalat képviseljük a vegetáriánus ételeket tekintve, szerintünk minden összeállítást önmagából adódóan kell a tökélyre fejleszteni! Ez egészen más töltött káposzta, amit mindenkinek érdemes lenne kipróbálnia, nem azért, mert vegetáriánus, hanem azért, mert nagyon finom. Vigyázz, chilivel készül! Kovács Lázár receptje.

vegetarianus_toltott_kaposzta

 

DIÉTÁS TÖLTÖTT KÁPOSZTA

Ha egyszer muszáj, akkor karácsonykor is muszáj! Kevés ételen lehet kalóriát spórolni ilyenkor, de a töltött káposztának van diétás változata. Ráadásul finom is.

 

Már követem az oldalt

X