Töltött káposzta Farkas Richárdtól

Gasztro

Töltött káposzta Farkas Richárdtól

Farkas Richárd receptje.

Az alaphoz:

  • 1 ek sertészsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 50 dkg fermentált aprókáposzta
  • 30 dkg kovászolt káposzta
  • szalonnabőrke

 

Tovább olvasok

A töltelékhez:

  • 80 dkg darált mangalicacomb- és lapocka vegyesen
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg kolbászhús
  • 1 ek sertészsír
  • só, bors
  • 1 kk őrölt kömény
  • 2 tojássárgája

 

A rizshez:

  • 1 ek sertészsír
  • 15 dkg rizottórizs
  • 5 dl húsleves

 

Az összeállításhoz:

  • kovászolt káposztalevelek

 

A tálaláshoz:

  • lecsepegtetett tejföl
  • hagymacsíra
  • ropogós kolbászmorzsa
  • savanyított medvehagymatermés

 

A vöröshagymát finomra felvágjuk, majd a sertészsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd rövid idő múlva a fűszerpaprikát. Ezután jöhet rá a fermentált káposzta és a szalonnabőrke, és közben felöntjük egy kevés káposztalével is. Így pároljuk az egészet addig, míg elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez a húsokat ledaráljuk, a füstölt szalonnát pedig apró kockákra vágjuk. A friss kolbászt is felaprítjuk. Ezeket aztán jól összegyúrjuk, és ízesítjük sóval, borssal és őrölt köménnyel. Végül két tojássárgáját is adunk hozzá. A friss kolbászból egy maroknyit tegyünk félre a tálaláshoz.

A rizst egy kevés sertészsíron átpirítjuk, majd apránként hozzáadva a húslevest, puhára pároljuk. Közben meg is sózzuk. Ha elkészült, hagyjuk langyosra hűlni, majd ezt is beledolgozzuk a töltelékbe.

Ha összeállt a töltelék, akkor a kovászolt káposztalevelek vastag ereit kivágjuk, és ízlés szerinti nagyságú töltött káposztákat készítünk. Ha ezek készen vannak, akkor rátesszük őket sorjában a káposztás, fűszerpaprikás alapra, felöntjük káposztalével, majd betakarjuk őket a szálas kovászolt káposztával. Így főzzük készre.

Ha elkészült az étel, a félretett kolbászhúst ropogósra pirítjuk egy serpenyőben, majd a zsírját egy szűrő segítségével lecsepegtetjük. Ezzel a morzsával szórjuk meg a kitálalt töltött káposztát. Tálaláskor még adhatunk mellé hagymacsírát, savanyított medvehagymatermést és természetesen sűrű tejfölt is.

 

 

Már követem az oldalt

X