9 színpompás mártogatós

Gasztro

9 színpompás mártogatós

Az összejövetelek legnagyobb kedvencei a mártogatósok, abból még a fogyókúrázók is bőven kóstolnak, hiszen egy-két falattól még nem dől össze a világ! Jó ötlet akkor is, ha gyorsan kell összeütni valamit hirtelenvendégeknek, ráadásul nagyon látványosan lehet őket tálalni. De tökéletes választás estére is, bor mellé a teraszon, csillagnézéshez. Feltétlen kovászból készült kenyeret válasszunk hozzá!

BABOS ZAKUSZKA

Mi azért imádjuk ezt a receptet, mert úgy kezdődik, hogy a padlizsánt és a paprikákat parázson alaposan megsütjük. Mégha nincs is parázs, az a recept, amiben ez a két összetevő benne van megsütve, csak jó lehet.

martogatos-babos-zakuszka

 

FÁVABABOS HUMMUSZ

Jó, imádjuk a hummuszt is, és ez nem is hiányozhat egy mártogatós összeállításból egy vendégségben: a spenót és a fávabab (lóbab) megbolondítja!

martogatos-favababos-hummusz
Tovább olvasok

 

GOMBÁS PADLIZSÁNKRÉM

A másik alapvető mártogatós a padlizsánkrém, ennek egészen karakteres ízt ad a misopaszta, a japán konyha tradicionális alapanyaga, a finom, barna csiperke és a zsálya. Különleges összeállítás. Segal Viktor receptje. 

martogatos-gombas-padlizsankrem

 

 

MÁRTOGATÓS MEDITERRÁN MÓDRA: TAPENADE

Aminek olivabogyó az alapja, az csak finom lehet! Ha tényleg nagyon gyorsan kell összeütni valamit, akkor ehhez egy perc is elég.

martogatos-tapenade

 

HÚSPÁSTÉTOM VAGY VAGDALT HÚS HÁZILAG

Húsimádóknak! Két recept egyben: a hozzávalók megegyeznek, de másképpen kell előkészíteni az alapanyagokat. Borbás Marcsi receptje.

martogatos-huspastetom-vagdalt-hus

 

 

ERDÉLYI ZAKUSZKA SÖRKENYÉRREL

Móricz Kitti, a Tiltott Csíki Söröző és Étterem séfjének receptje – Hát, ezt nem hagyhatjuk ki!

martogatos-erdelyi-zakuszka-sorkenyer

 

TARTÁRMÁRTÁS ÉS REMULÁD

Ez azoknak való, akik szeretnének jó kis fűszeres sült krumplit is mártogatni! A répát meg feldobja.

martogatos-tartarmarts-remulad

 

 

UBORKASZÓSZ

Egy üde recept egy üde, kedves történettel, ami Halmos Monikáé. Uborkamentésre tökéletes.

martogatos-uborkaszosz

 

AZ IGAZI TZATZIKI – EGYENESEN GÖRÖGORSZÁGBÓL

Természetesen, a tzatziki sem hagyható ki, ha mártogatóssal várjuk a vendégeket. Ez a recept tényleg az eredeti, miután Papalexis Ildikót kérdeztük róla, akit a Beloianniszban forgatott Gasztroangyal-epizódokból jól ismerhettek. Ráadásul ő a Görögországban élő ismerősei véleményét is kikérte, akik pontosan úgy készítik ezt az ételt, ahogyan ő.

martogatos-tzatziki

 

Már követem az oldalt

X