BABOS ZAKUSZKA
Mi azért imádjuk ezt a receptet, mert úgy kezdődik, hogy a padlizsánt és a paprikákat parázson alaposan megsütjük. Mégha nincs is parázs, az a recept, amiben ez a két összetevő benne van megsütve, csak jó lehet.
FÁVABABOS HUMMUSZ
Jó, imádjuk a hummuszt is, és ez nem is hiányozhat egy mártogatós összeállításból egy vendégségben: a spenót és a fávabab (lóbab) megbolondítja!
GOMBÁS PADLIZSÁNKRÉM
A másik alapvető mártogatós a padlizsánkrém, ennek egészen karakteres ízt ad a misopaszta, a japán konyha tradicionális alapanyaga, a finom, barna csiperke és a zsálya. Különleges összeállítás. Segal Viktor receptje.
MÁRTOGATÓS MEDITERRÁN MÓDRA: TAPENADE
Aminek olivabogyó az alapja, az csak finom lehet! Ha tényleg nagyon gyorsan kell összeütni valamit, akkor ehhez egy perc is elég.
HÚSPÁSTÉTOM VAGY VAGDALT HÚS HÁZILAG
Húsimádóknak! Két recept egyben: a hozzávalók megegyeznek, de másképpen kell előkészíteni az alapanyagokat. Borbás Marcsi receptje.
ERDÉLYI ZAKUSZKA SÖRKENYÉRREL
Móricz Kitti, a Tiltott Csíki Söröző és Étterem séfjének receptje – Hát, ezt nem hagyhatjuk ki!
TARTÁRMÁRTÁS ÉS REMULÁD
Ez azoknak való, akik szeretnének jó kis fűszeres sült krumplit is mártogatni! A répát meg feldobja.
UBORKASZÓSZ
Egy üde recept egy üde, kedves történettel, ami Halmos Monikáé. Uborkamentésre tökéletes.
AZ IGAZI TZATZIKI – EGYENESEN GÖRÖGORSZÁGBÓL
Természetesen, a tzatziki sem hagyható ki, ha mártogatóssal várjuk a vendégeket. Ez a recept tényleg az eredeti, miután Papalexis Ildikót kérdeztük róla, akit a Beloianniszban forgatott Gasztroangyal-epizódokból jól ismerhettek. Ráadásul ő a Görögországban élő ismerősei véleményét is kikérte, akik pontosan úgy készítik ezt az ételt, ahogyan ő.
Ajánljuk még: