Hozzávalók
- 4 db padlizsán
- 6 db nagyobb barna csiperke
- 3-4 zsályalevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek miso paszta
- 3 ek olívaolaj
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítés
A padlizsánokat félbevágjuk, majd a húsukat kereszt alakban bevagdossuk egy éles késsel. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, és fűszerezzük friss zsályával. Végül 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt puhára sütjük.
Egy serpenyőben a hagymát és a gombát közepes hőfokon, vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a miso pasztát. Folyamatosan kevergetjük, hogy egyenletesen piruljon. Az elkészült padlizsán húsát közben evőkanállal kikaparjuk, durvára aprítjuk és a gombához adjuk. 2-3 perc alatt az egészet összepirítjuk. Ízlés szerint sózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal.
Akár melegen is tálalhatjuk pirított kovászos kenyérrel.