Gombás padlizsánkrém

Gasztro

Gombás padlizsánkrém

Segal Viktor receptje

Hozzávalók:

  • 4 db padlizsán
  • 6 db nagyobb barna csiperke
  • 3-4 zsályalevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek misopaszta
  • 3 ek olívaolaj
  • frissen őrölt bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A padlizsánokat félbevágjuk, majd a húsukat kereszt alakban bevagdossuk egy éles késsel. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, és fűszerezzük friss zsályával. Végül 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt puhára sütjük.

Egy serpenyőben a hagymát és a gombát közepes hőfokon, vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a misopasztát. Folyamatosan kevergetjük, hogy egyenletesen piruljon. Az elkészült padlizsán húsát közben evőkanállal kikaparjuk, durvára aprítjuk és a gombához adjuk. 2-3 perc alatt az egészet összepirítjuk. Ízlés szerint sózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal.

Akár melegen is tálalhatjuk pirított kovászos kenyérrel.

 

 

Ajánljuk még:

Zöldre van a torta festve – de nem mindegy, hogy mivel!

A zsenge csalánlevél gazdag vitaminforrás, kitűnő főzeléket, levest főzhetünk belőle. Mint ínségétel, a paraszti konyhák régebben ismerték, de újabban a trendi éttermek is felismerték a csalánt, mint a reformkonyha egyik pompás alapanyagát. Aki megszereti, rá fog jönni, hogy a csalánban még ennél is több van! Mint természetes zöldítőt, mint ásványianyag-raktárt, belekomponálhatjuk akár sós- vagy édes süteménybe is.

 

Már követem az oldalt

X