Gombás padlizsánkrém

Gasztro

Gombás padlizsánkrém

Segal Viktor receptje

Hozzávalók:

  • 4 db padlizsán
  • 6 db nagyobb barna csiperke
  • 3-4 zsályalevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek misopaszta
  • 3 ek olívaolaj
  • frissen őrölt bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A padlizsánokat félbevágjuk, majd a húsukat kereszt alakban bevagdossuk egy éles késsel. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, és fűszerezzük friss zsályával. Végül 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt puhára sütjük.

Egy serpenyőben a hagymát és a gombát közepes hőfokon, vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a misopasztát. Folyamatosan kevergetjük, hogy egyenletesen piruljon. Az elkészült padlizsán húsát közben evőkanállal kikaparjuk, durvára aprítjuk és a gombához adjuk. 2-3 perc alatt az egészet összepirítjuk. Ízlés szerint sózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal.

Akár melegen is tálalhatjuk pirított kovászos kenyérrel.

 

 

Ajánljuk még:

Öt világrész találkozik egy pici konyhában, és kész a csoda

Pastel de Nata, pastravaria, lavali lubnan, etióp leves – csak néhány fogás a Újabb ötven étel a nagyvilágból című szakácskönyvből. A kötet receptjeit a Pécsi Tudományegyetem ötezer külföldi és 17 ezer magyar diákjának kedvenceiből válogatták. Ahogy a nevéből is következik, ez már a második kiadvány, az elsőben főételek kaptak helyet, a mostaniban levesek, desszertek, saláták. Az egyetem szerint a gasztronómia az egyik útja annak, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a kultúrákat, a 130 országból érkezett külföldi diák számára pedig megerősíti, mennyire fontos a jelenlétük a mediterrán városban. 

 

Már követem az oldalt

X