Zakuszka hozzávalók:
- 10 db kápia paprika
- 5 db padlizsán
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 3 db paradicsom
- 200 g nagy szemű fehér bab
- Ízlés szerint só, bors
A sörkenyér hozzávalói:
- 0,7 kg finomliszt
- 0,07 kg cukor
- 0,015 kg só
- 0,025 kg sütőpor
- 0,7 l Szűretlen Tiltott Csíki Sör
- 0,07 kg olvasztott vaj
Elkészítés:
A babot pár órára beáztatjuk, majd sós vízben puhára főzzük. A padlizsánt megszurkáljuk, majd a paprikával együtt tűzhelyen a héját feketére sütjük, ezután 10 percre 180 fokos sütőbe tesszük. Miután megsült, pár percig alufóliával letakarva pihentetjük, majd megpucoljuk és összevágjuk. A hagymát finomra vágjuk, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikát, padlizsánt és kockázva a paradicsomot. Összefőzzük az egészet, végül hozzáadjuk a puhára főtt babot, és sóval, borssal ízesítjük a krémet.
Aztán hozzálátunk a sörkenyérhez. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A száraz alapanyagokat kimérjük egy keverőtálban és hozzáadjuk a sört, majd összedolgozzuk. Egy 32 cm-es tortaformát olajjal kikenünk, majd beletesszük a kenyértésztát. 30 percig sütjük, majd a tetejét meglocsoljuk az olvasztott vajjal és újabb 20 percre visszatesszük.
Sülés után hűlni hagyjuk, majd a zakuszkával találjuk.
A cikket a Tiltott Csíki Sör támogatta.
Ajánljuk még: