Húspástétom vagy vagdalt hús HÁZILAG

Gasztro

Húspástétom vagy vagdalt hús HÁZILAG

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • fél kiló darált sertésdagadó
  • egy közepes fej vöröshagyma
  • egy nagy gerezd fokhagyma
  • fél reszelt alma (héj nélkül)

fűszerek ízlés szerint:

Tovább olvasok
  • bors
  • köménymag

 

Elkészítés:

A hozzávalók mindkét recept elkészítésekor megegyeznek, de másképpen kell előkészíteni az alapanyagokat. Ha leturmixoljuk az apróra vágott hagymát és a dagadót, akkor húspástétomot kapunk. Ha a darált húshoz hozzáadjuk a lereszelt hagymát, és úgy tesszük üvegbe, akkor vagdalt húst kapunk.

A sertéshúst ledaráljuk, a hagymákat felaprítjuk vagy lereszeljük. Az almát megpucoljuk, lereszeljük. Az egészet jól összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük.

Ha pástétomot készítünk, néhány kiskanálnyi jéghideg vizet adunk a keverékhez, és turmixgéppel lepépesítjük. Fontos, hogy minden alapanyag, a hús, az alma és a víz is jó hideg legyen! Az elkészült krémet üvegekbe töltjük. Fontos, hogy ne maradjanak benne levegőbuborékok, ezért jól nyomkodjuk le a húst az üvegben!

Ezután a szokásos módon kidunsztoljuk az üvegeket.

 

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Nyolc körtés recept: szevasz körte, szevasz ősz!

Október közepéig valamelyik körtefajta még biztosan érik és szedhető. Azért szeretjük ezt a gyümölcsöt, mert nagyon jól illik húsokhoz is, de természetesen pompás fahéjas-körtés desszertekkel is lehet az őszre hangolódni. Érdemes készülni a fűszerekkel: szegfűszeggel, gyömbérrel, kardamommal, vaníliával, dióval...

 
X
Már követem az oldalt