Hozzávalók
- fél kiló darált sertésdagadó
- egy közepes fej vöröshagyma
- egy nagy gerezd fokhagyma
- fél reszelt alma (héj nélkül)
fűszerek ízlés szerint:
- só
- bors
- köménymag
Elkészítés
A hozzávalók mindkét recept elkészítésekor megegyeznek, de másképpen kell előkészíteni az alapanyagokat. Ha leturmixoljuk az apróra vágott hagymát és a dagadót, akkor húspástétomot kapunk. Ha a darált húshoz hozzáadjuk a lereszelt hagymát, és úgy tesszük üvegbe, akkor vagdalt húst kapunk.
A sertéshúst ledaráljuk, a hagymákat felaprítjuk vagy lereszeljük. Az almát megpucoljuk, lereszeljük. Az egészet jól összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük.
Ha pástétomot készítünk, néhány kiskanálnyi jéghideg vizet adunk a keverékhez, és turmixgéppel lepépesítjük. Fontos, hogy minden alapanyag, a hús, az alma és a víz is jó hideg legyen! Az elkészült krémet üvegekbe töltjük. Fontos, hogy ne maradjanak benne levegőbuborékok, ezért jól nyomkodjuk le a húst az üvegben!
Ezután a szokásos módon kidunsztoljuk az üvegeket.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: