Stílus

Ismered a francia nők legnagyobb szépségtitkait?

Messze földön híresek a francia nők a stílusukról, az alkatukról, a megjelenésükről. Bárhol tűnnek is fel, óhatatlanul magukra vonják a figyelmet. Magabiztosak és csábítók, amiben nemcsak a génjeik játszanak fontos szerepet, de az életmódjuk és életszemléletük is. Utánozni lehet őket, de franciának születni kell.

Gyerekkoromban volt egy párizsi barátnőm. Egész nyarakat töltöttünk együtt babázással, bújócskázással, bringázással. Bár tizenévesen korántsem érdekelt a divat vagy az öltözködés, mégis feltűnt, hogy a barátnőm bármit is vett fel, valahogy mindig, mindenben jobban nézett ki a többieknél. Ha csak egy mintás leggings-t húzott magára egy fehér trikóval és tornacipővel, akkor is ő volt a legjobban öltözött közöttünk. A szettjét mindig fel tudta dobni egy karkötővel vagy nyaklánccal, amitől még egyedibb lett a megjelenése. Olyan franciás. És ekkor tényleg még csak tíz-tizenkét évesek voltunk!

Hogy voltak-e utánzói? Hát persze! De valahogy egyikük sem érte el azt a hatást, mint a barátnőm. Benne megvolt a stílus, ami csak a francia nőkre jellemző. És ezt a valamit nem lehet megtanulni.

Másolni, követni lehet, de ahhoz, hogy valaki zsigerből érezze azt a bizonyos pluszt, franciának kell születni.

Néhány hete a kezembe akadt egy könyv, amelynek a szerzője azt fejtegeti, vajon mi lehet az oka, hogy a francia nők nem ráncosodnak, vagyis hogy mindenféle sebészeti beavatkozás nélkül is fantasztikusan néznek ki ötven, hatvan vagy akár hetven felett is. Kíváncsi lettem a titokra. S bár még soha életemben nem olvastam ennyi oldalon keresztül a megfelelő cipő kiválasztásának fontosságáról, mégis találtam az írásban olyasmit, ami szerintem megszívlelendő lehet mindannyiunk számára.

A fentebb említett könyv főleg az érett nőkkel foglalkozik, bevezetésként pedig szóba kerül a kor problematikája. A szerző szerint (aki természetesen francia) minden hozzáállás kérdése. A franciák pedig

képesek elfogadni az öregedést, s eszerint változtatnak az életmódjukon és öltözködésükön úgy, hogy önazonosak maradjanak.

Nem akarnak fiatalabbnak látszani, alkalmazkodnak a korukhoz, ez alapján választják meg a frizurájukat, a cipőjüket és az öltözéküket. Mindemellett egész életükben nagy hangsúlyt fektetnek a megfelelő bőrápolásra.

Mindenben a minimálisra törekszenek, szerintük a kevesebb több. Ez a szabály akkor is, ha sminkelésről, kiegészítőkről vagy parfümről van szó, valamint a ruhatárukat is eszerint alkotják meg. Azt vallják, hogy a minőség fontosabb, mint a mennyiség. Kevés, de egymással jól variálható darabokból állítják össze a szettjeiket, a gardróbjukból sosem hiányoznak az úgynevezett „alapdarabok”.

Ugyanakkor szerintem azt már képtelenség megfogalmazni, hogy hogyan lehet „franciásan” kinézni, mert az belülről jön, azt érezni kell. Hiába húz valaki a fejére egy barettet, még nem fogjuk azt hinni róla, hogy francia. Ahhoz kell az a természetes és könnyed erotika, ami körbelengi a párizsiakat. Ez pedig benne van a mozdulataikban és a tekintetükben. A kisugárzásukban, amit nem lehet megtanulni. Ahogyan azt a természetes nemtörődömséget sem, ahogyan a meztelenséghez állnak. Szégyen és magyarázkodás nélkül.

Baguette ide, croissant oda, a francia nők nem híznak.

Állítólag azért, mert egészségesen és változatosan táplálkoznak. Sok vizet isznak, és szívesen válogatnak a piacon. A már említett „minőségre való törekvés” és „a kevesebb több” szabályok az ételek tekintetében is érvényesek. Szeretnek főzni és lassan enni, hogy élvezhessenek minden falatot – így hamarabb eltelnek, nem szednek kétszer, kevés étellel is csillapítani tudják az éhségüket. Az étkezés külön esemény a franciáknál, szertartás, ha úgy tetszik, az előételtől a desszertig mindenre odafigyelnek. Ahogyan a közben felszolgált italok minőségére is, legyen az egy napindító narancslé vagy egy pohár bor a vacsorához.

És feltűnés nélkül edzenek is. Persze, ha kell, ők is eljárnak sportolni, futni vagy jógázni, de emellett minden lehetőséget megragadnak a hétköznapokban, hogy mozogjanak. Nem restek sétálni vagy kerékpározni, és legtöbben gondolkodás nélkül a lépcsőt választják a lift helyett. A testük mellett pedig az elméjüket is edzik könyvekkel, filmekkel és tartalmas beszélgetésekkel. Mert – mint mondják – az igazi francia nő nemcsak a külsejével hódít, de a szelleme is csábító.

Ajánljuk még:

LEHET, HOGY SZERET, CSAK NAGYON HÜLYÉN FEJEZI KI? IGEN!
SZERETHETÜNK BÁRKIT IS IGAZÁN? MEGOSZTÓ GONDOLATOK A HÁZASSÁGRÓL
SZÉPSÉGKISOKOS – A KOZMETIKUMRÓL, AMI A BOTOXSZAL VETEKSZIK

 

Már követem az oldalt

X