8 kihagyhatatlan recept bográcsozáshoz
Olvasási idő: 2 perc

8 kihagyhatatlan recept bográcsozáshoz

A bográcsnak lelke van, és ez a lélek a bográcsban főtt ételben is tovább él: megőrzi a tűz erejét, a fa illatát – a szabad ég alatt készülő ízek különlegesek. Mutatunk néhány isteni bográcsreceptet.

Gulyás

Mi mással is kezdhetnénk a listát, mint a legnagyobb klasszikussal, a gulyással? Ne teljen el nélküle a nyár!

bogracs-recept-bogracsozashoz

 

Testes és csupa zöldséges egytálétel – bográcsban

Ha inkább a zöldségeket kívánjátok, de szeretnétek NAGYON jól lakni a bográcsozás során, ezt az egytálételt próbáljátok ki! Sok hagyma, paradicsom, paprika, krumpli, némi hajdina... nem is kell többet mondanunk, ugye?

bogracs-recept-bogracsozashoz

 

Chili con carne

Igazi húskedvelők kedvence, de nem tévesztendő össze a chilis babbal! Ebben az van, ami a nevében: sok hús, és némi chili!

bogracs-recept-bogracsozashoz

 

Kakaspörkölt

Megosztó étel, de aki szereti, egyenesen odavan érte. Nem véletlenül! A maga nemében verhetetlen étel, amit ezzel a recepttel készítve talán a kétkedők is örömmel kóstolnak majd.

bogracs-recept-bogracsozashoz

Tejszínes, gombás csirke

Omlós is, szaftos is, és nagyon jól is laksz tőle – minden megvan ebben az ételben, amiért megéri főzni! És igen, bográcsban remekül működik!

bogracs-recept-bogracsozashoz

 

Bajai halászlé

Legyen tél vagy nyár, plusz vagy mínusz harminc fok, egy igazi bajai halászlé sosem jön rosszul!

bogracs-recept-bogracsozashoz

 

Körömpörkölt csülökkel

Ez az étel egyértelműen bográcsban készítve lesz a legfinomabb.

bogracs-recept-bogracsozashoz

 

Csülkös pacalpörkölt

Nem kifejezetten diétás, de nem is ezért szeretjük.

bogracs-recept-bogracsozashoz

Nyitókép: 123RF

 

Kapcsolódó tartalom
Aranyalma befőtt
Halmos Monika | 2025. szeptember 07

Aranyalma befőtt

Díszcserjeként álldogál az aranyalma tőlünk nem messze, egy kicsit elhagyatott park szélén. Mostoha a sorsa, mert őszi díszeit, apró aranyalmácskáit senkinek sem mutogathatja, nincs, aki arra jár. Csak mi tévedünk arra, szeptember vége felé, hogy megnézzük, megértek-e a kis gyümölcsök. A kicsi almák, amelyek ügy csüngnek a fán, csokrokban, mint a cseresznye. Befőtt készül belőlük, mégpedig szárral együtt, díszítésként gyümölcssalátához, süteményekhez, gyümölcsös koktélba pottyantva olyan szívderítő látvány! Pikáns íze pedig túlmutat az egzotikus gyümölcsök aromáján.