Hozzávalók:
- 1 kg marhalábszár
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek sertészsír
- 1 kis fej zeller a zöldjével együtt
- 1 kis fej karalábé
- 4 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 75 dkg főzni való burgonya
- 2 ek. fűszerpaprika
- 1 szem kápia
- 2-3 szem koktélparadicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- bors
- só
Elkészítés:
A húst falatnyi darabokra vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk. A zsírt egy nagyobb edényben megolvasztjuk, majd rádobjuk a hagymát a hússal együtt. Megszórjuk az egészet sóval, majd dinszteljük.
Ha a hús már levet engedett, meghintjük egy kanál fűszerpaprikával, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Megsózzuk, borsozzuk, és majdnem készre főzzük a húst.
A fehérrépát, sárgarépát megtisztítjuk és felkarikázzuk, a karalábéval és a zellerrel is így járunk el. A burgonyát meghámozzuk, majd nagyobb darabokra vágjuk.
Ha a hús már több mint félig megfőtt, hozzáadjuk a zöldségeket, egy szem felaprított kápia parikát, néhány koktélparadicsomot és két gerezd fokhagymát. Ekkor kerül bele a második kanál fűszerpaprika is, illetve a zeller zöldje. Húsz perc múlva jöhet bele a burgonya, majd öt perc múlva a csipetke. Így főzzük készre.
Ajánljuk még: