Testes, de csupa zöldséges egytálétel – bográcsban!

Gasztro

Testes, de csupa zöldséges egytálétel – bográcsban!

Hogy ne a lakást melegítsétek, főzzetek egyet odakint, ha tehetitek. Például ezt a minden jóval megpakolt egytálételt!

Hozzávalók:

  • 1 dl olaj
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg tv paprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 20 dkg szárazbab
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg gersli
  • 3 dkg édesnemes pirospaprika
  • 2 dkg só
  • 2 db babérlevél
  • 1 szál rozmaring

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Egy 10 literes bográcsban felhevítjük az olajat, majd rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát. Üvegesre pároljuk, majd hozzádobjuk a felaprított paprikát és paradicsomot, valamint az előző este beáztatott babot is. Ezután felöntjük hideg vízzel.

Ha már gyöngyözni kezd, beletesszük az átmosott savanyú káposztát, majd a gerslit, illetve az összes fűszert. Annyi vizet öntünk még hozzá, hogy éppen ellepje.

Ha minden hozzávaló puhára főtt, akkor már tálalhatjuk is.

Ajánljuk még:

Minden ízében képes könyv: négy évszak az Aranysárkány étteremben

Jól emlékszem arra, amikor egy este édesapám egy szép színes szakácskönyvvel tért haza. Elővette, mint egy kincset, a táskájából, én meg végigsimítottam a borítóján. Nagyon fog neked tetszeni, mondta, és tényleg így volt. Forgattam, mint egy képeskönyvet, gyönyörködtem a fotókban, akkoriban, a nyolcvanas évek legelején, nem voltak még színes-képes szakácskönyvek, különleges volt minden ízében. Elolvastam minden receptet benne, töviről-hegyire: de jó lenne ilyeneket enni! – gondoltam vágyakozva. Kisvártatva megérkezett a következő kötet, és édesapám megígérte, hogyha egyszer sok pénzünk lesz, el is megyünk abba a vendéglőbe, ahol ilyen finomakat főznek.