Hozzávalók:
- 1 dl olaj
- 20 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg tv paprika
- 10 dkg paradicsom
- 20 dkg szárazbab
- 30 dkg savanyú káposzta
- 10 dkg gersli
- 3 dkg édesnemes pirospaprika
- 2 dkg só
- 2 db babérlevél
- 1 szál rozmaring
Elkészítés:
Egy 10 literes bográcsban felhevítjük az olajat, majd rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát. Üvegesre pároljuk, majd hozzádobjuk a felaprított paprikát és paradicsomot, valamint az előző este beáztatott babot is. Ezután felöntjük hideg vízzel.
Ha már gyöngyözni kezd, beletesszük az átmosott savanyú káposztát, majd a gerslit, illetve az összes fűszert. Annyi vizet öntünk még hozzá, hogy éppen ellepje.
Ha minden hozzávaló puhára főtt, akkor már tálalhatjuk is.
Ajánljuk még: