Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 4 csirkeszárny
- 1 csirkemell
- ¼ zöld kaliforniai paprika
- ¼ sárga kaliforniai paprika
- ¼ kápia paprika
- 1 fej újfokhagyma
- 1 liter tejszín
- 25 dkg szélesmetélt
- 15 dkg shiitake gomba
- 20 dkg laska gomba
- 3-4 szem koktélparadicsom
- 5 dkg kemény sajt
- 1 csokor petrezselyem
- csípős paprika ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkemellet feldaraboljuk, és a többi hússal együtt feltesszük főni, bográcsban. Annyi vizet öntünk rá, amennyi jól ellepi. Az újfokhagymát felaprítjuk, és azt is hozzáadjuk. Teszünk bele 3-4 szem koktélparadicsomot felezve, illetve a különféle paprikákat apró kockára vágva. Ha a csirkénk fiatal és gyenge, akkor már rögtön az elején a gombákat is az ételhez adhatjuk, falatnyi darabokra vágva. Ízesítjük sóval és frissen őrölt borssal, és szükség szerint öntünk még rá egy kevés vizet is. Nagy lángon forralva készre főzzük. Ha a hús elkészült, felöntjük a tejszínnel. Jöhet bele a szélesmetélt is. Annyi szaftja legyen ekkor az ételnek, amennyiben a tészta meg tud főni. Ha minden elkészült, akkor megszórjuk friss petrezselyemmel és valamilyen ízletes sajtot is reszelünk a tetejére tálaláskor.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
A megjelenést az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Baromfi Termék Tanács támogatta.
Ajánljuk még: