Tejszínes, gombás csirke

Gasztro

Bárhol, bármikor, baromfi

Tejszínes, gombás csirke

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 4 csirkeszárny
  • 1 csirkemell
  • ¼ zöld kaliforniai paprika
  • ¼ sárga kaliforniai paprika
  • ¼ kápia paprika
  • 1 fej újfokhagyma
  • 1 liter tejszín
  • 25 dkg szélesmetélt
  • 15 dkg shiitake gomba
  • 20 dkg laska gomba
  • 3-4 szem koktélparadicsom
  • 5 dkg kemény sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • csípős paprika ízlés szerint

 Elkészítés:

A csirkemellet feldaraboljuk, és a többi hússal együtt feltesszük főni, bográcsban. Annyi vizet öntünk rá, amennyi jól ellepi. Az újfokhagymát felaprítjuk, és azt is hozzáadjuk. Teszünk bele 3-4 szem koktélparadicsomot felezve, illetve a különféle paprikákat apró kockára vágva. Ha a csirkénk fiatal és gyenge, akkor már rögtön az elején a gombákat is az ételhez adhatjuk, falatnyi darabokra vágva. Ízesítjük sóval és frissen őrölt borssal, és szükség szerint öntünk még rá egy kevés vizet is. Nagy lángon forralva készre főzzük. Ha a hús elkészült, felöntjük a tejszínnel. Jöhet bele a szélesmetélt is. Annyi szaftja legyen ekkor az ételnek, amennyiben a tészta meg tud főni. Ha minden elkészült, akkor megszórjuk friss petrezselyemmel és valamilyen ízletes sajtot is reszelünk a tetejére tálaláskor.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

A megjelenést az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Baromfi Termék Tanács támogatta.